TIRANË

Ministria për Europën dhe Punët e Jashtme ka bërë të ditur se nga sot qytetarët shqiptarë mund të udhëtojnë drejt Italisë, bazuar mbi rregullat e reja.

Ministria italiane e Shëndetësisë ka publikuar udhëzimin e fundit dy ditë më parë për protokollin e ri të lëvizjes, teksa Shqipëria bën pjesë në vendet e listës D, ku ndër të tjera për ata që shkojnë në Itali është i detyrueshëm një vetëizolim 5-ditor në vendin ku do të qëndrojnë, ndërsa ata që do qëndrojnë më pak se 5 ditë duhet ta tregojnë përmes biletave. Po kështu përcaktohen dhe kategoritë që përjashtohen nga karantina.

POSTIMI I PLOTË

‼️ Duke nisur nga sot, 31 korrik 2021, të gjithë qytetarët shqiptarë mund të udhëtojnë drejt Italisë, bazuar mbi rregullat e reja.
Ministria italiane e Shëndetësisë, në udhëzimin e saj të fundit, ka bërë të ditur protokollin e ri të lëvizjes edhe për vendet e listës D, ku bën pjesë Shqipëria. 👉https://bit.ly/3C0HM90
➡️ Përpara nisjes duhet plotësuar formulari PLF. 👉https://app.euplf.eu/#/
🧪 Qytetarët duhet të paraqesin në pikat hyrëse të territorit italian tamponin apo testin molekular. Testet do të paraqiten në pikënisje, ndërsa në udhëtimet tranzit ato nuk do të kërkohen (nëse tranziti nuk zgjat më shumë se 72 orë).
🔴 𝗚𝗷𝗶𝘁𝗵𝗮𝘀𝗵𝘁𝘂, 𝗾𝘆𝘁𝗲𝘁𝗮𝗿𝗲̈𝘁 𝘀𝗵𝗾𝗶𝗽𝘁𝗮𝗿𝗲̈, 𝗻𝗲̈ 𝗺𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁𝗶𝗻 𝗲 𝗺𝗯𝗲̈𝗿𝗿𝗶𝘁𝗷𝗲𝘀 𝗻𝗲̈ 𝘁𝗲𝗿𝗿𝗶𝘁𝗼𝗿𝗶𝗻 𝗶𝘁𝗮𝗹𝗶𝗮𝗻 𝗱𝗼 𝘁𝗲̈ 𝗱𝘂𝗵𝗲𝘁 𝘁𝗲̈ 𝗱𝗲𝗸𝗹𝗮𝗿𝗼𝗷𝗻𝗲̈ 𝘃𝗲𝘁𝗲̈𝗶𝘇𝗼𝗹𝗶𝗺𝗶𝗻 𝗽𝗿𝗲𝗷 𝟱 𝗱𝗶𝘁𝗲̈𝘀𝗵 𝗻𝗲̈ 𝗮𝗱𝗿𝗲𝘀𝗲̈𝗻 𝗸𝘂 𝗱𝗼 𝘁𝗲̈ 𝗾𝗲̈𝗻𝗱𝗿𝗼𝗷𝗻𝗲̈. 𝗣𝗲̈𝗿𝗷𝗮𝘀𝗵𝘁𝗼𝗵𝗲𝗻 𝗻𝗴𝗮 𝗸𝗮𝗿𝗮𝗻𝘁𝗶𝗻𝗮 𝘁𝗲̈ 𝗴𝗷𝗶𝘁𝗵𝗲̈ 𝗮𝘁𝗮 𝗾𝗲̈ 𝗾𝗲̈𝗻𝗱𝗿𝗼𝗷𝗻𝗲̈ 𝗺𝗲̈ 𝗽𝗮𝗸 𝘀𝗲 𝟱 𝗱𝗶𝘁𝗲̈ 𝗱𝗵𝗲 𝗲 𝗱𝗲̈𝘀𝗵𝗺𝗼𝗷𝗻𝗲̈ 𝗸𝗲̈𝘁𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿𝗺𝗲𝘀 𝗯𝗶𝗹𝗲𝘁𝗮𝘃𝗲.
𝗞𝗮𝘁𝗲𝗴𝗼𝗿𝗶𝘁𝗲̈ 𝗾𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿𝗷𝗮𝘀𝗵𝘁𝗼𝗵𝗲𝗻 𝗻𝗴𝗮 𝗸𝗮𝗿𝗮𝗻𝘁𝗶𝗻𝗮 𝗶 𝗴𝗷𝗲𝗻𝗶 𝗻𝗲̈ 𝗹𝗶𝗻𝗸𝘂𝗻
👉https://bit.ly/3yiMegR
🟢 Përpara çdo udhëtimi jashtë vendit, brenda apo jashtë Bashkimit Evropian, sigurohuni të keni informacionin e duhur për destinacionin tuaj, duke klikuar në adresën e mëposhtme zyrtare të MEPJ-së: 👇

https://punetejashtme.gov.al/al/informacion-mbi-levizjen-e-shtetasve-shqiptare-ne-shtetet-e-huaja?fbclid=IwAR24wHVeg3ibjqUPqD_CP-a9nQePoL1TW1O7kLtPaD81zE9wqXioHeEFu-M

Me urdheresen e re te Ministrit te Shendetesise se Italise, Shqiperia qe nga 1 gushti 2021, kalon ne Listen D, qe do te thote eshte pjese e shteteve qytetaret e se ciles mund te udhetojne drejt Italise duke plotesuar sa vijon :

Lista D
1. Shqipëria, Arabia Saudite, Armenia, Australia, Azerbajxhani, Bosnja dhe Hercegovina, Brunei, Kanada, Emiratet e Bashkuara Arabe, Japonia, Jordania, Libani, Kosova, Moldavia, Mali i Zi, Zelanda e Re, Katar, Mbretëria e Bashkuar e Anglisë dhe Irlandës së Veriut (përfshirë Gibilterra, Isola di Man, Isole del Canale dhe bazat britanike të ishullit të Qipros përjashtuar territoret që nuk i takojnë kontinentit europian), Republika e Koresë, Republika e Maqedonisë së Veriut, Serbia, Singapori, Amerika, Ukraina, Tajvani, Rajonet administrative speciale te Hong-Kongut dhe te Makaos”.

2. Hyrja në territorin kombëtar e personave që kanë qëndruar apo kanë kaluar tranzit në një ose më shumë shtete ose territore të shteteve në paragrafin 1 në katërmbëdhjetë ditët e mëparshme, lejohet sipas kushteve të mëposhtme:
a. prezantimi ne momentin e imbarkimit të “Passenger Locator Form” në format elektronik duke e paraqitur nëpërmjet celularit ose kopje në letër të stampuar.
b. prezantimi në momentin e imbarkimit të certifikatës ku të ketë kryer në 72 orët para hyrjes në territorin kombëtar të testit molekular ose antigjen, kryer nëpërmjet tamponit me rezultat negativ. Kjo kohë është e reduktuar në 48 orë për shtetasit që hyjnë nga Mbretëria e Bashkuar e Anglisë dhe Irlandës së Veriut (përfshirë Gibilterra, Isole di Man, Isole del Canale dhe bazat angleze të ishullit të Qipros dhe përjashtohen territoret që nuk i përkasin kontinentit europian)
c. qëndrimi në vetëizolim në besim për pesë ditë në adresën e deklaruar në Passenger Locator Form dhe të një testi molekular ose antigjen, kryer nëpërmjet tamponit në fund të vetëizolimit në besim.

3. Personave që kanë qëndruar apo kaluar tranzit në katërmbedhjetë ditët paraardhëse në Kanada, Japoni dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës, gjithashtu u lejohet hyrja në territorin kombëtar sipas kushteve të mëposhtme:

a) prezantimi në momentin e imbarkimit të Passenger Locator Form në format elektronik paraqitur nëpërmjet celularit ose kopje në letër të stampuar.
b) prezantimi në mjetin e udhëtimit në momentin e imbarkimit o çdonjërit i ngarkuar për të kryer kontrollet të një certifikate jeshile COVID-19 që do të thotë të Certifikatës së lëshuar nga autoritetet e shëndetit lokal pas vaksinimit e vlefshme nga Agjencia europiane për ilaçet (European Medicines Agency – EMA), të shërimit që do të thotë kryerjen në 48 orët para hyrjen në territorin kombëtar, të testit antigjen të shpejtë ose molekular me përgjigje negative ndaj SARS-Cov-2.

Këto certifikata janë të njohura si të barasvlershme me ato në nenin 9 paragrafi 2 germa a) dhe c) e dekretit –ligj 22 prill 2021, n. 52 dhe e Rregullave UE 2021/953 e 2021/954. Certifikatat në këtë artikull mund të tregohen në formë elektronike ose letër të stampuar.

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb
Etiketa: