(Në përditësim)
TIRANË- Kandidati i ASHE-së për Tiranën, Erjon Veliaj vijon të thellojë avantazhin ndaj kundërshtarit të tij të APPD-së, Halim Kosova, kur raportohet se janë pa numëruar ende edhe 2 kuti. Nga numërimet deri në orën 23:00 Veliaj ka 159.731 vota, ndërsa kandidati i APPD, Halim Kosova merr 116.370 vota. Numërimi vazhdon në 3 bashki të vendit. KQZ-ja deklaroi se në rang vendi pjesëmarrja në këto zgjedhje ishte 48%.

Kujtojmë se procesi i numërimit ka përfunduar në 57 bashki, ku 42 prej tyre janë fituar nga kandidatët e koalicionit të majtë Aleanca për Shqipërinë Europiane dhe 14 nga koalicioni i djathtë Aleanca për Punësim dhe Dinjitet dhe 1 MEGA. ASHE ka marrë Korçën, Elbasanin, Fierin, Vlorën dhe Gjirokastrë dhe Dibrën, më herët bastion i së djathtës. ndërsa APPD-ja merr Lezhën dhe Kukësin. Në Shkodër kryeson APPD-ja, ndërsa në Durrës, ASHE.

NUMERIMET NE 61 BASHKITE E VENDIT  (I perditesuar deri në 23:00, minute pas minute)

QARKU SHKODER
SHKODER – ASHE merr 26.612 vota, APPD merr 36.816 vota, Vullnet Elbasani merr 1.709 vota (Perfunduar fiton APPD) ?
PUKE-  ASHE merr 3.847 vota, APPD merr 3.750 vota (Perfunduar fiton ASHE)
VAU I DEJES – ASHE merr 7.902 vota, APPD merr 9.853 vota (Perfunduar fiton APPD)
MALESI E MADHE – ASHE merr 6.779 vota, APPD merr 5.854 vota
FUSHË- ARRËZ- ASHE merr 2.715 vota, APPD merr 2.649 vota (Perfunduar fiton ASHE)

QARKU DIBER
BULQIZE – ASHE merr 9.267 vota, APPD merr 7.207 vota (Perfundon fiton ASHE)
DIBER  –  ASHE merr 14.519 vota, APPD merr 14.164 vota (Perfundon fiton ASHE)
KLOS  –  ASHE merr 4.097 vota, APPD mer 5.127 vota (Perfunduar fiton APPD)
MAT  –  ASHE merr 7.969, APPD merr 7.940 vota (Perfunduar fiton APPD)

QARKU KUKES
KUKES –   ASHE merr 11.260 vota, APPD merr 14.303 vota (Perfunduar fiton APPD)
HAS  – ASHE merr 4.884 vota, APPD merr 4.245 vota (Perfunduar fiton ASHE)
TROPOJE – 4.992 vota për ASHE, 5.810 vota për APPD (Perfunduar fiton APPD)

QARKU DURRES
DURRES – 55.972 vota për ASHE, APPD merr 42.262 vota (Perfunduar fiton ASHE)
SHIJAK – ASHE merr 9.253 vota, APPD merr 6.358 vota (Perfunduar fiton ASHE)
KRUJE – ASHE merr 18.362 vota, APPD merr 15.274 vota (Perfunduar fiton ASHE)

QARKU ELBASAN
ELBASAN- ASHE merr 43.958 vota, APPD merr 28.987 vota (Perfunduar fiton ASHE)
LIBRAZHD  – ASHE merr 10.587 vota, APPD merr 4.395 vota (Perfunduar fiton ASHE)
BELSH – ASHE merr 5.241, APPD 4.428 VOTA, 1.848 Kandidati i pavarur (Perfunduar fiton ASHE)
PEQIN  – 9.103 vota merr ASHE, 4.280 vota merr APPD (Perfunduar fiton ASHE)
CERRIK – ASHE merr 9.268 vota, APPD merr 6.352 vota (Perfunduar fiton ASHE)
GRAMSH – ASHE merr 8.662 vota, APPD merr 5.943 vota (Perfunduar fiton ASHE)
PERRENJAS –  ASHE merr 7.745 vota, APPD merr 5.670 vota (Perfunduar fiton ASHE)

QARKU FIER
FIER- ASHE merr 36.317 vota, APPD merr 25.759 vota, 4.173 merr ÇAÇI i (PSD) (Perfunduar fiton ASHE)
RROSKOVEC –  ASHE merr 7.141 vota,  APPD merr 6.475 vota (Perfunduar fiton ASHE)
PATOS    – ASHE merr 9.379 vota,  APPD merr 5.800 vota (Perfunduar fiton ASHE)
LUSHNJE  – ASHE merr 24.674 vota, APPD merr 22.535 vota (Përfunduar fiton ASHE)
DIVJAKE   –  ASHE merr 11.279 vota, APPD merr 9.301 vota (Perfunduar fiton ASHE)
MALLAKASTER – ASHE merr 7.729 vota, APPD merr 9.410 vota (Perfunduar fiton ASHE)

QARKU KORCE
KORCE –  ASHE merr 25.341 vota, APPD merr 17.543 vota (Perfunduar fiton ASHE)
MALIQ  – ASHE merr 12.805 vota, APPD merr 11.422 vota (Perfunduar fiton ASHE)
DEVOLL  –  9.165 vota për ASHE, 9.620 vota për APPD (Perfunduar FITON APPD)
POGRADEC- ASHE merr 16.024 vota, APPD merr 17.647 vota, 977 Kandidati i pavarur (Perfunduar fiton APPD)
KOLONJE – ASHE merr 4.435 vota, APPD merr 3.708 vota (Perfunduar fiton ASHE)
PUSTEC  –  ASHE merr 2.076 vota, APPD merr 488 vota (Perfunduar fiton ASHE)

QARKU BERAT
BERAT  – ASHE merr 19.174 vota, APPD merr 15.577 vota (Perfunduar fiton ASHE)
URA VAJGURORE – 9.019 për ASHE, APPD merr 6.454 vota (Perfunduar fiton ASHE)
SKRAPAR – ASHE merr 6.879 vota, APPD merr 1.089 vota (Perfunduar fiton ASHE)
POLICAN – ASHE merr 4.754 vota, APPD merr 1.799 vota (Perfunduar fiton ASHE)
KUÇOVE-  ASHE merr 10.809 vota, APPD merr 7.923 vota, 188 Oboni (Perfunduar fiton ASHE)

QARKU GJIROKASTER
GJIROKASTER – ASHE merr 11.331 vota, APPD merr 9.535 vota (Perfunduar fiton ASHE)
DROPULL- PBDNJ merr 994 vota, APPD merr 2.803 vota, 2.212 Kandidati i pavarur (Perfunduar fiton APPD)
KELCYRE- ASHE merr 2.397 vota, APPD merr 2.016 vota, 2.280 Bujar Fezga i pavarur (Perfunduar fiton ASHE)
LIBOHOVE – ASHE merr 1.692 vota, APPD merr 1.462 vota (Perfunduar fiton ASHE)
MEMALIAJ – ASHE merr 2.784 vota, APPD 710 vota, 1.357 Malaj(PSD) 1.276 Zeqaj (Perfunduar fiton ASHE)
PERMET – ASHE merr 2.933 vota, APPD merr 4.542 vota (Perfunduar fiton APPD)
TEPELENE – 3.998 vota për ASHE, 1.860 vota për APPD, 1.291 Kandidati i pavarur (Perfunduar fiton ASHE)

QARKU LEZHE
LEZHE  –  ASHE merr 17.083 vota, APPD merr 21.146 vota (Perfunduar fiton APPD)
KURBIN –  11.123 për ASHE, 2.313 për APPD (Perfunduar fiton ASHE)
MIRDITE  – ASHE merr 8.377 vota, APPD merr 6.751 vota (Perfunduar fiton ASHE)

QARKU TIRANE
TIRANE – ASHE merr 159.731 vota, APPD merr 116.370 vota
Gjergj Bojaxhi 16.027 vota, Arben Tafaj 1.933 vota, Sazan Guri 3.305 vota, Dhimitër Muslia, 906
KAMEZ – ASHE merr 18.916 vota, APPD merr 21.106 vota (Perfunduar fiton APPD)
KAVAJE –  ASHE merr 16.540 vota, APPD merr 9.464 vota (Perfunduar fiton ASHE)
VORE – 7.558 VOTA ASHE, 7.696 VOTA APPD (Perfunduar fiton APPD)
RROGOZHINE 6.919 merr ASHE,  5.387 vota merr APPD (Perfunduar fiton ASHE)

QARKU VLORE
VLORE  –  ASHE merr 40.581 vota, APPD merr 22.110 vota (Perfunduar fiton ASHE)
DELVINE – ASHE merr 4.735 vota, APPD merr 1.769 vota (Perfunduar fiton ASHE)
FINIQ 4.398 vota merr Hristo (Mega) 3.920 Babi (PBDNJ) 1 Karajani APPD (Perfunduar fiton MEGA)
HIMARE – 4.747 (ASHE) 596 (APPD) 2.335 (PBDNJ), 861 Kandidati i pavarur (Perfunduar fiton ASHE)
KONISPOL – 2.630 ASHE, 1.961 APPD, 971 PBDNJ (Perfunduar fiton ASHE)
SARANDE – ASHE merr 8.335 vota, APPD merr 7.105 vota (Perfunduar fiton ASHE)
SELENICE – 5.078 merr ASHE, 6.096 merr APPD (Perfunduar fiton APPD)

SHKODËR, TENTOI TË HYNTE ME FORCË NË KZAZ NUMËR 4, NDALOHET VËZHGUESI I PS
Ora 18:35- Një nga vëzhguesit e PS-së në Shkodër është ndaluar nga OSBE të hyjë me forcë në KZAZ numër. Burime nga kjo KZAZ bëjnë me dije se vëzhguesi Buhran Bacaj nuk u lejua të hyjë në KZAZ. OSBE nuk e lejoi vëzhguesin të futej pas ngjarjeve në Pukë.

RINIS PROCESI I NUMËRIMIT NË MALËSINË E MADHE
Ora 15:32- Ka rinisur procesi i numërimit në Malësinë e Madhe. Mësohet se procesi i numrit ishte ndërprerë mesnatën e kaluar. Kjo është një nga bashkitë në të cilat nuk ka shkuar mirë procesi i numërimit.

PËRFUNDON NUMËRIMI NË NJËSINË 5, VELIAJ 9 MIJË VOTA PARA KOSOVËS
Ora 14:17- Ka përfunduar numërimi në Njësinë 5 në kryeqytet ku Erion Veliaj është rreth 9 mijë vota para Halim Kosovës. Përkatësisht, Veliaj ka marrë 19161 dhe Kosova 10891.

PËRPLASJE NË KZAZ NR.7, NË PUKË KANDIDATËT PËR KËSHILLIN BASHKIAK TENTOJNË TË FUTËN NË QV
Ora 14: 00- Një tjetër incident është regjistruar sot në KZAZ nr.8 në Pukë. Mësohet se kandidatët për këshillin bashkiak kanë tentuar të futën në qendrat e numërimit. Ka pasur protesta dhe tensione gjatë gjithë kohës. Ndërkohë, për qetësimin e situatës ndërhyri policia dhe Forcat e Ndërhyrjes së Shpejtë.

XHELAL MZIU MERR SËRISH KAMZËN, FITON ME 2700 VOTA MË SHUMË SE GJICI
Ora 14:05- Ka përfunduar numërimi i votimit edhe në Kamzë, aty ku kryebashkiak është zgjedhur sërish Xhelam Mziu, përfaqësuesi i APPD-së. Mziu ka mposhtur Safet Gjicin me 2700 vota diferencë.
Ky për Gjicin është mandati i tretë në krye të bashkisë së Kamzës.
“Fitorja e mirëpritur, mirënjohje qytetarëve. Jam i gatshëm të bashkëpunoj me Ramën”,-tha Mziu në përfundim të rezultatit.

PD PËR MATIN: PO TENTOJNË TË VJEDHIN FITOREN E DEMOKRATËVE
Ora 13:48- Përfaqësuesi i PD-së në Mat dhe njëkohësisht Shefi i Departamentit të Jashtëm në PD, Kreshnik Çollaku ka reaguar për situatën e krijuar në Mat. “Në Mat KZAZ, nën presionin e strukturave të shtetit po tentojnë të vjedhin fitoren e demokratëve duke manipuluar në tavolinë votat e vullnetin e votuesve!”, shprehet Çollaku.

NUMËRIMI PËR KËSHILLTARËT BASHKIAKË, PROBLEME NË KZAZ 16, MAT
Ora 13:30 – Procesi i numërimit të votave për Këshillin Bashkiak në KZAZ 16 në Mat është ndërprerë pasi janë tërhequr komisionerët dhe numëruesit e djathtë. Shkak është bërë hapja e kutisë me materialet zgjedhore nga ana e komisionerëve të majtë. Ata e kanë quajtur këtë vendim të njëanshëm. Megjithë kontestimin e të djathtëve, komisionerët e majtë kanë hapur kutinë.

NJËSIA 5, NË NUMËRIM KUTITË E 3 QENDRAVE TË FUNDIT, VELIAJ KRYESON
Ora 13:15- Vijon numërimi për Njësinë 5 në kryeqytet. Deri në këto momente janë numëruar kutitë e 88 Qendrave të Numërimi, ndërsa ka filluar procesi i numërimit për 3 QV-të e fundit, pasi dy nuk janë shënuar ende në procesverbal. Veliaj kryeson me 18 440 vota, ndërsa rivali i tij, Kosova ka 10 430 vota. Kandidati i pavarur ka marrë 3125 vota.

KQZ APEL PARTIVE TË RESPEKTOJNË VENDIMIN PËR NUMËRIMIN E VOTAVE
Ora 11:40- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i bëri sot thirrje partive politike që të respektojnë vendimet e KQZ-së në menaxhimin e procesit të numërimit të votave.
“KQZ i bën apel partive politike, kandidatëve për këshillat bashkiakë dhe KZAZ-ve që të respektojnë vendimin e KQZ-së nr. 578, ku përcaktohet se në Vendet e Numërimit të Votave(VNV) mund të qëndrojnë vetëm anëtari dhe sekretari i KZAZ-së, anëtarët e Grupeve të Numërimit të Votave (GNV), përfaqësuesit e akredituar të medias, vëzhguesit e subjekteve zgjedhore, etj”, tha zëdhënësja e KQZ-së.
Po ashtu, KQZ i bën apel dhe Zonave të Administrimit Zgjedhor (ZAZ) dhe grupeve të numërimit, që të vazhdojnë pa ndërprerje numërimin e votave dhe të shmangin pushimet e shpeshta.
Ndërsa në zonat ku ka përfunduar numërimi i fletëvotimeve për kryebashkiakë, duhet të vijojë numërimi për këshilltarë, tha zëdhënësja. Po ashtu, KQZ apelon për dokumentimin me proceverbalet përkatëse të çdo problematike të hasur gjatë numërimit.

MAT, KANDIDATJA A.FARRIÇI ANKIMIM PËR NJË KUTI VOTIMI
Ora 10:31- Kandidatja e ASHE-së, për Bashkinë e Matit Adelina Farrici ka ankimuar sot kutinë e votimit të panumëruar, pasi aty u gjetën 2 fletë votimi të këshilltarëve.

PËRFUNDON NUMËRIMI NË KRUJË, FITON ASHE ME ARTUR BUSHIN
Ora 9:51– Edhe Bashkinë e Krujës e merr e majta. Ka përfunduar procesi i numërimit ku kandidati i ASHE-së, i shumëpërfoluri Artur Bushi ka siguruar fitoren me rredh 3100 vota diferencë kundrejt kandidatit të APPD, Hamdi Pasha. Kruja është bashkia e 42-të që i shkon së majtës.

6 BASHKITË KU ENDE NUK KA PËRFUNDUAR NUMËRIMI I VOTAVE
Ora 09:50-Tirana, Durrësi, Shkodra, Berati, Kamza dhe Malësia e Madhe janë shtatë bashkitë ku ende nuk ka përfunduar procesi i numërimit të votave të zgjedhjeve vendore të 21 qershorit.

Në Tiranë procesi po shkon drejt finalizimit ndërsa deri tani mësohet se ka përfunduar numërimi në rreth 95% të kutive të votimit, ndërsa mbeten dhe 35 kuti për t’u numëruar. Kandidati i majtë Erjon Veliaj ka kryesuar bindshëm gjatë gjithë kohës kundrejt rivalit demokrat, Halim Kosova, dhe aktualisht diferenca mes tyre është rreth 41 mijë vota.

Në Durrës, janë numëruar deri tani rreth 67 për qind e votave ndërsa bie në sy epërsia e Vangjush Dakos, kandidati i ASHE-së, i cili udhëheq rezultatin me 10 mijë vota diferencë kundrejt kandidates së APPD-së, Grida Duma.

Në Shkodër, procesi i numërimit është më i vonuar dhe deri tani rezultojnë të numëruara vetëm 45 për qind e kutive të votimit. Kandidatja e koalicionit të djathtë Voltana Ademi deri tani ka marrë 27 mijë vota, ndërsa kandidatja e majtë Keti Bazhdari ka siguruar 19 mijë vota. Dhe këtu bie në sy diferenca e thellë mes dy kandidateve, ndonëse mbeten për t’u numëruar gjysma e kutive të votimit.

Në bashkinë Kamëz janë numëruar deri tani rreth 70% e votave dhe rezultati është i ngushtë mes kandidatit Xhelal Mziu të APPD-së dhe Safet Gjicit të ASHE-së. Kandidati Mziu kryeson deri tani me rreth 1300 vota.

Në Berat kanë mbetur 15 kuti për t’u numëruar, por ky proces u ndërpre pak para mesnate, për të rinisur mëngjesin e sotëm. Edhe në këtë bashki kryeson rezultatin kandidati i ASHE-së, Petrit Sinaj, i cili është në avantazh me 1600 vota kundrejt kandidatit të djathtë Kasem Mahmutaj.

Një tjetër bashki ku procesi i numërimit ka ecur më ngadalë është ajo e Malësisë së Madhe, ku deri në orët e para të mëngjesit janë numëruar rreth 45 për qind e votave, ndërsa rezultatin e udhëheq ngushtë kandidati i majtë Tonin Marinaj, me rreth 300 vota avantazh.

NUMËRIMI NË TIRANË ENDE S’KA FILLUAR
Ora 9:00- Në Tiranë ende nuk ka rifilluar numërimi i votave. Në KZAZ 35, që i përket Njësisë 5, tek shkolla “Vasil Shanto”, në orën 5 të mëngjesit të sotëm janë larguar komisionerët e PD-së dhe grupet e numërimit për të pushuar dhe ende nuk janë rikthyer në detyrë. Deri në këto momente, kandidati Veliaj ka rreth 39 mijë vota më shumë se Halim Kosova.

(m.k/ma.ar/d.b/BalkanWeb)

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb
Etiketa: