Parlamenti Evropian  ka publikuar raportin përfundimtar të Task Forcës për kontrollin e Frontex.

Sipas raportit nuk ka asnjë provë të përfshirjes së Frontex në rastet e pretenduara të dëbimeve të paligjshme.

Përfundimi i grupit të punës së Parlamentit Evropian, i cili u porosit për të hetuar funksionimin e Frontex me kërkesë të Partisë Popullore Evropiane, është që forcat evropiane veprojnë në një mjedis kompleks në kufijtë e jashtëm të BE, duke u përballur me sfida komplekse nga rojet bregdetare turke sjellje agresive

Siç thekson karakteristikisht raporti, “Frontex operon dhe do të vazhdojë të veprojë në zona ku ndërlikimet gjeopolitike janë të paparashikueshme”. Në të njëjtën kohë, ajo pranon që Agjencia Evropiane tani është më e nevojshme se kurrë për të mbrojtur kufijtë e BE-së.

Gjatë hartimit të raportit, u mbajtën dëgjime me Drejtorin Ekzekutiv dhe Zyrtarin e Lirive Themelore të Frontex zyrtarë të lartë të Komisionit Evropian si dhe Ombudsmanin Evropian, përfaqësues të OJQ-ve dhe ekspertë të së drejtës evropiane dhe ndërkombëtare.

(BalklanWeb)

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb