Deri në fund të vitit 2019, investimet e planifikuara në aplikimet e inteligjencës artificiale në një nivel global pritet të tejkalojnë 37 miliardë euro, sipas të dhënave nga një studim me titull “Udhëzuesi i shpenzimeve të sistemeve të inteligjencës artificiale në mbarë botën”.


Në Milano do të organizohet një panair mbi Inteligjencën Artificiale nga 4 deri në 7 nëntor.


Një temë e nxehtë në panair do të jetë ajo e inteligjencës artificiale duke marrë parasysh që shpenzimet globale për sistemet e inteligjencës artificiale mund të arrinin 98 miliardë dollarë deri në vitin 2023, me një normë vjetore të rritjes prej 28%, veçanërisht për aplikimet në sektorin bankar, prodhim, media dhe administratën publike.


Në këto shpenzime kryeson SHBA, e ndjekur nga vendet e Bashkimit Europian.

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb