Antimafia e Katanzaros në Itali goditi pak ditë më parë një grup mafioz në Itali duke ekzekutuar urdhra arresti për 48 persona, mes tyre dhe shqiptarë. Përgjimet telefonike të personave në hetim nxorën ndër të tjera dhe Shqipërinë dhe se si mund të bëhet biznes në vendin tonë përmes korrupsionit në nivelet e larta.

Hetimi tregoi lëvizje ilegale të parave me vlerë mbi treqind milionë euro, teksa Shqipëria përshkruhej si “Kalabria në vitet ’60 ku mund të bëhet gjithçka”

Në përgjimet e Anti-mafias italiane ndaj pjesëtarëve të klanit mafioz të Ndragheta-s, me investime në sëktorë të ndryshëm në Shqipëri, ata dalin në një konkluzion se “nuk bën dot gjë nëse nuk ke kontaktet e duhura dhe nëse nuk jep rryshfet”.

Në mënyrë të qartë, sipërmarrësi Antonio Gallo (i njohur dhe si princi) kërkoi që të prezantohej në ministri dhe organet e tjera sepse sipas tij, ‘pa kontakte nuk shkoni askund… duhen kontakte, hapni atje pa kontakte nuk bëni dot asgjë’..

Në një darkë në Romë në vitin 2017, eurodeputeti Lorenzo Cesa shprehet se në Shqipëri, korrupsioni është masiv. Anëtarët e Ndraghetas duket se u japin rryëfshet edhe zyrtarëve me nivel më të ulët të shtetit shqiptar, duke i korruptuar edhe me djath apo sallam e mish derri.

Në një bisedë të përgjuar më 9 gusht 2017 mes Tommaso Brutoo, djalit të tij Saverio dhe Ercole D’Alessandro, gjatë të cilës ata flasin ndër të tjera se si kanë korruptuar me djath, sallam e mish derri kreun e Policisë së Tiranës me qëllim që t’i lejonte që të punonin.

Pergjim 1
Pergjim 1

Gjatë bisedës D’Alessdandro shprehet se “ai kishte folur me Shefin e Policisë së Tiranës dhe një tjetër zyrtar të lartë në në ministri dhe një zëvendësministër, të cilëve u kishte dërguar ushqime falë sipërmarrësit të qumështit Dedoni, i cili kishte dërguar të gjithë atë furnizim gastronomik me korrier”.

Në një tjetër bisedë, D’Alessandro shprehet se personazheve të mësipërm u kanë dërguar ushqime me pako, djath mocarella dhe “mish derri të zi”

Takimet e shtator/tetorit 2017
Më 09.08.2017, në Santa Maria di Catanzaro pranë kompleksit Cassiodorus, Tommaso Brutto me djalin e tij Saverio takuan Ercole D’alessandro.
Qëllimi i takimit ishte të kuptonte sesi po lëvizte marshalli në lidhje me kontratat që duheshin marrë në Shqipëri përmes të njohurve të tij. D’alessandro tha se ai kishte folur me Shefin e Policisë së Tiranës dhe me nënsekretarin dhe një zëvendësministër të cilit i kishte sjellë ushqim falë sipërmarrësit të qumështit Dedoni, i cili kishte dërguar të gjithë atë material gastronomik me korrier. Pastaj të tre ranë dakord për faktin se nuk ishte rasti të përfshiheshin sipërmarrësit Lobello (të konsultuar nga Luciano D’alessandro) në Shqipëri për problemet që mund të lindnin pasi ata konsideroheshin si sipërmarrës referues të klanit Grande Aracri dhe objekt i ligjit anti-mafia, duke komentuar se edhe Gallo (si Lobello) “pa u dorëzuar … mos të hapë rrugë”, që do të thotë se edhe Gallo ishte një person që gravitonte në orbitën e bandave. Biseda pastaj vazhdoi duke folur për politikanin Pino Galati dhe Fondacionin “Kalabrezët në botë” (organ i brendshëm i rajonit të Kalabrisë), i cili kishte pasur mes të punësuarve Saverio Brutto dhe vajzën e Marshallit Elvira, i cili u gjet se kishte marrë të ardhura nga Fondacioni në periudhën e përfshirë në vitin 2016.
Data: 08.09.2017 18:41:13 
Saverio Brutto thotë se nuk i bëhet vonë për bashkinë dhe dëshiron të bëjë më shumë jashtë vendit.
D’Alessandro thotë se ai po organizon një event me panetone për Krishtlindje në Shqipëri për të promovuar produktet kalabreze.
Saverio Brutto thotë se, me Luciano D’Alessandro, ai gjeti vendin e duhur dhe ndodhet përpara dyqanit të Gallo.
D’alessandro thotë se ai foli me Shefin e Policisë së Tiranës dhe me nënsekretarin dhe një zv/ministër të cilit i solli dy sopresata (lloj sallami), mish derri i zi dhe djathin dhe me ndihmën e Dedonit që dërgoi gjithçka me korrier.
D’alessandro thotë se këta njerëz “të bëjnë të bësh para” dhe ata i premtuan atij se nëse sjellin ndërmarrje ndërtimi ata do t’i bënin ata të punojnë.

D’Alessandro pohon  se këto gjëra iu janë dërguar zyrtarëve në Shqipëri me qëllim që të përfitojnë lehtësira në punën e tyre.

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb