Pasojat e përmbytjeve vazhdojnë që të ndihen në zonën e Nën Shkodrës.

Gazetari Senaq Nikshiqi raporton për “Balkanweb” sesi paraqitet gjendja nga përmbytjet në rrethin verior të vendit.

Situata e përmbytjeve në zonën e Nën Shkodrës:

Situata në kaskadën e lumit Drin, datë 28.01.2021, ora 08:00 ;

👉 Nivelet në liqenet e Kaskadës së Drinit janë:

* Hec Fierzë 290.58 mmnd, ( kuota max. 296 mmnd )

* Hec Koman 172.85 mmnd, ( kuota max. 175.5 mmnd )

* Hec Vau i Dejës 74.55 mmnd ( kuota max. 76 mmnd )

Prodhimi në të tre Hec-et është :

* Hec Fierzë, 8.400 MËh (ditor)

* Hec Koman, 13.587 MËh (ditor)

* Hec Vau i Dejës, 4.320 MËh (ditor)

Prodhimi total plotëson të gjithë kërkesën për energji elektrike të konsumit për vendin.

👉 Aktualisht prurjet natyrore në kaskadë janë 975 m3/s.

👉Shkarkimet nga prodhimi dhe portat e shkarkimit janë :

* Hec Fierzë – 476 m3/s nga prodhimi, 0 m3/s shkarkime nga portat.

* Hec Koman – 673 m3/s nga prodhimi, 0 m3/s shkarkime nga portat.

* Hec Vau i Dejës – 441m3/s nga prodhimi, 500 m3/s shkarkime nga portat.

🟢 KESH do të vijojë të monitorojë situatën duke garantuar sigurinë e plotë të digave,  furnizimin me energji elektrike të konsumatorit vendas dhe shmangien e ndikimit negativ të shkarkimeve në zonën e nën-Shkodrës.

(d.xh/ Balkanweb)

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb