Media Sociale është si një pasqyrë për mendjen e botës sonë. Është gjithashtu një platformë ku vallëzimi i guximshëm i ideve dhe sfidave shpesh zhvillon ide të reja. Nga Youtube te IG TV, Facebook dhe Instagram, përmbajtja e tyre tani po sundon në të katër anët e botës dixhitale. Është loja për të rinjtë, për ata që i duan sfidat, ndërsa për ekspertin shqiptar të marketingut dixhital 24-vjeçar, Rei Prendi, sipërmarrja e në rrjetet sociale “Elektronika.al” e katapultoi në famë.

Ndjesia e re e mediave sociale ecën nëpër korsinë e kujtesës, ndërsa Rei kujton kohën kur sapo po zbulonte nevojën e tij dhe përfundimisht dashurinë e tij për kodimin dhe marketingun dixhital.
Rei tregon për “udhëtimin” e tij mes kodeve në botën e internetit.

“Megjithëse Elektronika.al u nis në 2012, udhëtimi im filloi në 2010 në Shqipëri kur llogaria ime në Facebook u hakua. Unë isha shumë i shqetësuar për këtë dhe fillova të kodoj, të mësoja për të metat, çështjet e sigurisë, në thelb duke fituar të gjitha njohuritë e mundshme në lidhje me krizat e ndryshme dixhitale. 14 vjeç isha në shkollë të mesme dhe e vetmja gjë që doja të bëja ishte të punoja me gjërat e mia gjatë gjithë ditës dhe të mësoja ide të reja, innovative”.

Rei filloi herët, por jo ngadalë. Në dy vitet e ardhshme, ai i kushtoi gjithë kohën dhe energjinë e tij krijimit të Elektronika.al në Instagram. Tetë vjet më poshtë, Elektronika.al krenohet me më shumë se 1000 klientë. Si ekspert i mediave sociale, Rei e di që numrat flasin dhe kupton se çfarë do të thotë. Sipas tij, shumica e njerëzve e shikojnë suksesin në numër.

“Edhe unë e bëj. Por nuk ndalem këtu. Në një farë mënyre, këtu e filloj. Filloj të shqyrtoj arsye që shkaktojnë dështim, apo ato që gjenerojnë sukses dhe zbulova se arsyeja pas suksesit të Elektronika.al është një klishe. Një klishe që funksionon dhe përcaktohet nga marrëdhënia e ngushtë që ndaj me klientët e partnerët e mi dhe fakti që përpjekjet e mia për të gjetur zgjidhje për problemet po shihen si autentike dhe të ndershme. Autenticiteti dhe ndershmëria, dy virtyte që i kanë rezistuar kohës dhe jetës, janë me të vërtetë pas sukseseve më të mëdha që bota ka parë ndonjëherë. Kjo punë është një aventurë për mua dhe unë jam një person i varur nga puna, kështu që për mua, ngutja është e përfshirë në stilin tim të jetës 24/7”.

  • foto galeri

Disponueshmëria e tij e përhershme ka shumë të ngjarë të jetë një burim lehtësimi dhe besueshmërie për klientët e tij.

Rei Prendi është një nga ekspertët e hershëm në fushën e marketingut dixhital kur ky kanal ishte thjesht një emër i ri në përzierjen e komunikimit të marketingut. Kuptimi i tij i rrënjosur thellë nestrategjite teknike, analitike dhe të komunikimit e bën atë një nga personat me te qendrueshem në këtë fushë.

Edhe në fillim të vitit 2000, shumë biznese do të pyesnin nëse duhej të kishin një prani dixhitale për të shkallëzuar sipërmarrjet e tyre. Sot, kjo nuk është më një pyetje e ligjshme, pasi përgjigja është një po e fortë. Rei Prendi është një tregtar dixhital që i ndihmon bizneset të shkallëzojnë shumëfishimet e sipërmarrjeve të tyre duke i ndihmuar ata të gjenerojnë cilësi cilësore që çojnë në shndërrime ose shitje. Por Rei Prendi nuk ka lindur me aftësitë e tij analitike në hapësirën në internet. Megjithëse ai ishte i vetëdijshëm për potencialin e hapësirës në vitet e tij të hershme, vetëm kur u hakua llogaria e tij në Facebook, ai shpejt nxori te gjitha mundesite e tij për të mësuar në lidhje me proceset e prapambetjes dhe për të kuptuar boshllëqet e sigurisë në sisteme. “Filloi në Shqipëri në vitin 2010 kur llogaria ime në Facebook u hakua. Isha shumë i shqetësuar për këtë dhe fillova të kodoj, të mësoja për defektet dhe çështjet e sigurisë. ” Dhe kështu, filloi udhëtimi i Rei për të zbuluar misteret e mediave sociale për t’u bërë përfundimisht një mrekulli në fushë.

Duhet të dijë për marketing dixhital që të arrijë sukses

Rei ofron shërbime këshilluese për sipërmarrjet e rritjes të të gjitha madhësive që kërkojnë të shfrytëzojnë fuqinë e mediave sociale për të përmbushur objektivat e tyre të biznesit, qoftë krijimi i vetëdijes së markës, gjenerimi i avokatëve ose shtytja e klientëve për të bërë blerje. Njohja e objektivit të duhur është themeli prapa fillimit të një fushate në mediat dixhitale, qofshin ato organike apo media me pagesë. Tjetra vjen faza e kryerjes së një kontrolli të mediave sociale dhe përmbajtjes për të kuptuar më thellë fushatat ekzistuese dhe performancat e tyre. Eshtë gjithashtu e mençur të ndërmerrni një analizë të konkurrencës në këtë fazë për të mësuar në lidhje me standardet e industrisë. Tjetra vjen në skenë për të veshur kapelën tuaj të të menduarit krijues dhe për të futur jetën në llogaritë tuaja të mediave sociale. Kjo është ajo ku bizneset kanë shansin të tërheqin vëmendjen e përdoruesve të tyre të synuar. Një nga avantazhet më të mëdha të marketingut dixhital përkundrejt kanaleve tradicionale të marketingut është se ai mund të monitorohet në kohë reale. Kjo iu jep tregtarëve hapësirën për të ndaluar fushatën nëse nuk po arrin rezultatet e dëshiruara dhe ta optimizojë atë në kohë reale. Për Rein, të qenit novator është një nga pikat e tij kryesore, e cila luan një pjesë integrale në arritjen e suksesit drejt angazhimeve që ai ndjek në hapësirën dixhitale.

Nga sfidat tek sharmet në mediat dixhitale

Rei Prendi e do natyrën në zhvillim të mediave sociale, ku çdo moment, ka disa sfida të reja për të zbuluar dhe adresuar. Kjo e bën përvojën e tij të tërë duke punuar me mjete dhe teknika të marketingut dixhital emocionuese dhe frymëzuese në të njëjtën kohë. Shumë pak njerëz mund ta thonë këtë për punën e tyre. Rei është një nga ekspertët më të hershëm në këtë fushë që po lulëzon me specialistë këto ditë. Ai e ka parë hapësirën dixhitale nga faza e saj e fillimit deri në pjekuri. Me përvojën e tij vite në shpinë, Rei është personi më i zakonshëm për të gjitha shërbimet e këshillimit dhe ekzekutimit të marketingut dixhital me të cilat shumica e bizneseve e kanë ende të vështirë të merren me të.Aktualisht, Rei drejton Elektronika.al dhe punon në fushën e marketingut si një influencues, ekspert dixhital dhe krijues i përmbajtjes në Instagram, Facebook dhe TikTok. Ai ndihmon klientët me shërbime 360 ​​°, nga krijimi i strategjive të komunikimit, trajtimi i çështjeve të privatësisë deri te krijimi i fushatave të fuqishme të përqendruara tek konsumatori.

Lexo më shumë https://techbullion.com/rei-prendi-shares-his-insights-on-creating-and-scaling-a-successful-digital-marketing-business/

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb