Të gjithë ata që udhëtojnë rregullisht janë familjarë me platforma rezervimesh online, të tilla si booking.com ose Airbnb për hotele, apo rentalcars ose discovercars për makinat me qira. Gjasat janë që shumë nga ne i kemi përdorur rregullisht këto platforma.
Tashme Shqiperia ka nje platforme te sajen e dedikuar territorit Shqiptar. Ajo quhet “Rent From Locals” qe ne shqip do te thote “Merr me qira nga vendasit”. Sic e thote vete emri, Rent From Locals eshte nje platforme e hapur ku te gjithe Shqiptaret qe disponojne makina apo apartamente per tu leshuar me qera afakshkurter, mund ti publikojne ato dhe te marrin rezervime online direkt nga vizitore qe kryesisht jane nga Evropa.Inovacioni qe ofron kjo platforme qendron pikerisht ne efikasitetin dhe fleksibilitetin qe ofron. Pasi dikush regjistrohet ne kete platforme, gje te cilen mund ta beje ne menyre te pavarur dhe me pak klikime, ai mund te aksesoje nje zone administrimi ku mund te shtohen dhe menaxhohen makinat apo apartamentet e publikuara. Gjithcka eshte e automatizuar dhe mjaft e thjeshte, duke reduktuar ndjeshem ngarkesen e punes.

Me numrin e turisteve qe eshte ne rritje te vazhdueshme ne Shqiperi, industria e Turizmit do te kete nje peshe gjithmone e me te madhe ne ekonomine tone. Rent From Locals eshte konceptuar tu vije ne ndihme sipermarresve te vegjel vendas, per te ekspozuar oferten e tyre, ne internet, dhe per te marre rezervime online direkt nga turistet e huaj, te cilet kerkojne cmime me te favorshme gjate vizites se tyre ne Shqiperi.

Nga ana e tyre turistet do te kene mundesine te rezervojne nje makine ose apartament me qera nga faqja e internetit te Rent From Locals, njelloj sic bejne ne faqe te tjera nderkombetare

Sipas zhvilluesve te kesaj platforme Marin Nikolla, Kledjan Zaimi, Elvis Koleka qellimi I tyre eshte ti ofrojne nje menyre te shpejte operatoreve te vegjel turistike ne vendin tone, per te dixhitalizuar bisnesin e tyre, dhe krijimi I nje ure direkte midis tyre dhe turisteve te huaj. Platforma ka nisur te jete e disponueshme gjate 2022 ne adresen https:// www.rentfromlocals.al. Ajo bazohet ne teknologji mjaft te avancuar dhe bashkekohore, per ti ofruar perdoruesve te saj nje experience optimale

Masivizimi i kësaj forme dhe mënyre të dhënies së makinave apo apartamenteve me qira do të rrisë konkurrencën e ndershme, do të sjellë një rregullim të këtij tregu, çmime më të arsyeshme, rritje të cilesisë të shërbimit si edhe rritjen e volumit të rezervimeve për shkak të ekspozimit më të gjerë tek turistët e huaj.
Fluksi i turistëve të huaj është në rritje konstante, dhe qëllimi është që ata të mos orientohen vetëm në kompanitë e mëdha të makinave apo zinxhirëve të hoteleve ndërkombëtare, por edhe drejt tregut vendas që ka shumë për të ofruar në drejtim të cilësisë dhe çmimeve të favorshme. Është shumë e rëndësishme që këto oferta mjaft interesante lokale të bëhen lehtësisht të aksesueshme nëpërmjet internetit në mbarë botën.

(BalkanWeb)

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb