Sekretari Organizativ i Partisë së Lirisë, Endrit Baraimllari, ka ngritur shqetësimin në lidhje me vështirësitë që has fermeri shqiptar pas rritjes së çmimeve, kryesisht çmimi i naftës.

Ai ka renditur disa pika mbi atë se çfarë ka nevojë bujqësia shqiptare sot, duke përfshirë subvencionet dhe Favorizimin e produkteve Made in Albania.

Postimi:

Fermeri vendas në varfëri, Rilindja propagandë dhe mashtrim.

Fermeri vendas po përballet me vështirësi të jashtëzakonshme në kushtet kur çmimet po rriten çdo ditë.

Rritja e çmimit të karburantit e inputeve bujqësore, mungesa e infrastrukturës, mungesa e tregut për produktet vëndas, mungesa e subvencioneve dhe skemat klienteliste të përfitimit.

Rreshjet e breshërit në muajin qershor dhe mungesa e vëmendjes nga pushteti lokal dhe qendrorë kanë çuar fermerin vëndas në kushtet e falimentimit.

Është e pa imagjinuar që 80 përqind e të rinjve në qarkun Korçë, në zonën më prodhuese të Shqipërisë emigrojnë në Maqedonin e Veriut dhe në Greqi për të kryer të njejtën punë në bujqesi dhe lënë tokat e tyre më prodhuese sepse Rilindja nuk i mbështet por i detyron drejt emigrimit në një politikë të qartë antikombëtare dhe shpopulluese.

Sektori i bujqësisë është në emergjencë dhe duhet të shikohet qartë si një sektor strategjik dhe për këtë kerkon vëmendje dhe angazhim të drejtëpërdrejtë.

Bujqësia ka nevojë:

Revolucion Antikorrupsion në bujqësi me qëllim që prioritet i AZHBR-së të mos jetë afera e inceneratorëve por fermeri vëndas.

Subvencionim i drejtëpërdrejtë për çdo njësi prodhimi.

Subvencionim për çmimin e inputeve.

Subvencionim për skemën e karburantit.

Favorizimin e produkukteve Made in Albania.

Bujqesia sektor strategjik që kthen shpresë dhe hap vënde të reja pune

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb