Në gjetjet për Shqipërinë të raportit për Tranzicionin të Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim për vitin 2022-2023, cilësia e qeverisjes së Shqipërisë është në përkeqësim.

Sipas raportit treguesi që mat mirëqeverisjen ka rënë nga 5.26 pikë që ishte në 2016 në 4.62 pikë në 2021.Arsyet kryesore se përse keqqeverisja në vendin tonë po thellohet sipas raportit është rritja e informalitetiti dhe korrupsionit.

  • foto galeri
  • foto galeri
  • foto galeri

DUBËL-Rezultatet e qeverisjes janë përkeqësuar ndjeshëm në një numër sferash te ekonomise gjatë gjashtë viteve të fundit, duke reflektuar kryesisht rritje të informalitetit dhe korrupsionit të perceptuar siç shihet, për shembull, në Shqipëri dhe Bosnjë dhe Hercegovinë dhe rënie në efektivitetin e perceptuar të gjykatat siç vërehet, për shembull, në Poloni. Disa sfera te ekonomisë kanë parë gjithashtu përkeqësime në pavarësinë e gjyqësorit, transparencën buxhetore dhe zbatimin e kontratave.

(BalkanWeb)

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb