Shkalla e papunësisë në Indi u rrit në 9.3 përqind në janar-mars të këtij viti nga 9.1 përqind në të njëjtin muaj të një viti më parë, thanë të dhënat e publikuara nga Zyra Kombëtare e Statistikave (NSO).

Shkalla e papunësisë në zonat urbane për personat e moshës 15 vjeç e lart ishte 10.3 për qind në tetor-dhjetor 2020, tregojnë të dhënat.

Shkalla e papunësisë tek femrat në zonat urbane (mosha 15 vjeç e lart) u rrit në 11.8 për qind në periudhën janar-mars, nga 10.6 për qind një vit më parë. Ishte 13.1 për qind në tetor-dhjetor 2020, thanë shifrat zyrtare të publikuara nga NSO.

Tek meshkujt, shkalla e papunësisë në zonën urbane (mosha 15 vjeç e lart) mbeti e pandryshuar në 8.6 për qind në periudhën janar-mars krahasuar me një vit më parë. Ishte 9.5 për qind në tetor-dhjetor 2020.

Sipas një raporti të Press Trust of India (PTI), fuqia punëtore i referohet pjesës së popullsisë që furnizon ose ofron të furnizojë punë për të ndjekur aktivitete ekonomike për prodhimin e mallrave dhe shërbimeve. Ky grup i fuqisë punëtore përfshin si të punësuarit ashtu edhe të papunët.

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb