Nga Brikena Metaj
Si nisi dhe çfarë rrjedhje pati e gjithë lufta italo-greke në vitin 1940 në Jugun e Shqipërisë, pikërisht në fushën e Sajmolës, ku sot vijojnë gërmimet për gjetjen e eshtrave të rënë gjatë kësaj kohe.


Gazetarja Brikena Metaj ka biseduar me historianë dhe banorë të zonës për të rikthyer pas gjurmë të historisë. Ndjekim reportazhin.