ITALI- Një shqiptar në Itali ka bërë një vepër të mirë për qytetin ku jeton.


Artist shqiptar, Alfred Milot Mirashi ka bërë një projekt që quhet “Nostos”, që është çelësi i qytetit, i cilësuar si më i madhi në botë.

“Përshëndetje JOQ! Jetoj në një fshat të vogël të Italisë, Cernivara. Këtu shqiptarët njihen për dy gjëra: Hajdutë dhe Mafiozë. Të them të drejtën kur prezantohem kam pak turp të them se jam shqiptar sepse edhe pse frekuentoj shkollën dhe punoj këtu nga shumë vite, unë prapë se prapë jam hajdut dhe mafioz për ta. Por, falë këtij artisti tani mund të mburrem që jam shqiptar!. Kjo vepër është një projekt që quhet “Nostos” dhe ai që drejton projektin është një artist shqiptar që quhet Alfred Milot Mirashi. Ky është çelësi i qytetit, më i madhi në botë.”, shkruan një emigrant shqiptar për JOQ.
shqiptari
(BalkanWeb)

Etiketa: