Këto pamje që të copëtojnë zemrën tregojnë një vajzë të vogël duke përdorur këmbët protezës të bëra nga kuti prej kallaji në një kamp të zhvendosurish në Siri.

Tetëvjeçarja Maya Ali Merhi dhe babai i saj mbetën të lënduar rëndë në gjymtyrët e poshtme, një gjendje e quajtur amputim kongjenital, shkaku i të cilit është i panjohur.

Në pamundësi të protezës së vërtetë, babai i Mayës i bëri ato nga një palë kuti prej llamarine të mbushura me pambuk dhe copa rrobash për vajzën e tij në kampin e refugjatëve në krahinën siriane të Idlibit.

Në pamjet, Maya pararendëse mund të shihet nga ana e babait të saj, ndërsa shpjegon se si e bëri palë këmbët kallaj për vajzën e tij.

Etiketa: