TIRANE– Projekti i Teatrit të ri Kombëtar do të transformojë gërmadhat ekzistuese në një nga teatrot më të bukur bashkëkohorë të ndërtuar rishtas në Europë.

Përmes rrjetit social “Facebook”, Kryeministri Edi Rama sjell një galeri me foto nga ky projekt që pritet t’i japë një tjetër dimension hapësirës kulturore në kryeqytet.
29103393_10155642455451523_2462800402907660288_n
“Mirëmëngjes dhe me këto pamje nga projekti i Teatrit të ri Kombëtar, që do të transformojë gërmadhat ekzistuese në një nga teatrot më të bukur bashkëkohorë të ndërtuar rishtas në Europë, ju uroj një ditë të mbarë”, shkruan Kryeministri Rama.
29101820_10155642455311523_7518164106449256448_n
Teatri i ri Kombëtar do të ketë një hapësirë rreth 9000 metra katrorë, i cili do të jetë tre herë më i madh se ai ekzistues dhe në dispozicion të artistëve do të vihen katër salla për zhvillimin e shfaqjeve.
29134020_10155642455291523_4598672263225540608_n
Po ashtu, teatri i ri do të ketë një sallë të hapur, si dhe mbi 600 poltrona në sallën kryesore, kundrejt rreth 400 që janë sot.
29101021_10155642455221523_8445025371845296128_n

29104017_10155642455206523_8264212741946867712_n

29133469_10155642455031523_8425255899374813184_n

29103645_10155642455021523_3646100447422316544_n

29103831_10155642454896523_3496678380575653888_n

29133498_10155642454886523_3661869741972127744_n

29177508_10155642454796523_2283304335104278528_n

29101228_10155642454766523_106695092235927552_n

(BalkanWeb)