Çdo ekip që përfaqësohet në botëror ka në flamurin e tij një figurë që simbolizon diçka të veçantë. Më poshtë do të përmendim disa nga ekipet me simbolet e tyre më të bukura në flamur.


-Brazili, te gjithë u shkon mendja te ky ekip kur shikojnë ngjyrat e verdhë dhe jeshile.

-Gjermania ka si simbol një shqiponjë që shikon në një drejtim duke treguar krahët dhe krifën e saj tradicionale.

-Franca ka si simbolin e saj një gjel i cili shikon lart me krenari dhe mbi kokën e tij ndodhet një yll.

-Spanja ka një stemë e cila ka ndryshuar gjatë viteve duke u zbukuruar gjithnjë e më shumë. Ngjyra e kuqe atraktive është me simbole mbretërore për të treguar madhështinë e tyre.

-Argjentina ka si simbol një F midis dy shkronjave A që duket si diçka e panevojshme.

-Anglia ka si simbolin e tyre atë që atë e kanë dhe si pseudonimin e tyre, tre luanët.

Burimi: http://www.panorama.com.al/sport/simbolet-e-vecanta-te-ekipeve-ne-boteror-nga-tre-luanet-te-gjelat-kanguret/

(BalkanWeb)