Një pjesëtar i forcave zjarrfikëse të New York-ut, i cili ndihmoi në evakuimin e mijëra njerëzve pas sulmeve terroriste në ‘Kullat Binjake’ në 11 shtator 2001, është ndarë nga jeta të premten pas një sëmundjeje të rëndë.
Thomas-Phelan-1
Thomas Phellan, 45 vjeçar është njëri nga heronjtë e shumtë i cili erdhi në qytet për të ndihmuar të prekurit nga ky sulm.
Sipas autoriteteve, Phelan vdiq të premten dhe është një nga mijëra viktimat e prekur nga kanceri që lidhet me sulmin 9/11.
Thomas-Phelan-2
Mijëra njerëz janë diagnostikuar me kancere të lidhura me sulmet e 11 shtatorit, sipas Qendrës të Kontrollit dhe Parandalimit të Sëmundjeve.

Shumë prej diagnozave të kancerit besohet se kanë lidhje me shpërthimin e sulmeve për shkak të metaleve me të cilat përbëheshin Kullat.
Phelan punonte për “Curce linë” te Statujës së Lirisë, kur kullat binjake u goditën.
(da.xha/BalkanWeb)