Njerëzit e vetmuar kanë dy herë më shumë gjasa të vdesin nga problemet e zemrës, thotë një hulumtim i ri.


Mungesa e mbështetjes sociale mund të ndikojë që njerëzit të prekën më lehtë nga sëmundjet, si dhe t’i bëjnë ata më të prekshëm ndaj stresit dhe më pak të ngjarë të marrin medikamente, thotë studimi.

Megjithëse studimi nuk ka specifikuar zakonet e jetesës jo të shëndosh të njerëzve të vetmuar, ato mund të përfshijnë një dietë të dobët, mosveprimin, pirjen e duhanit dhe pirjen e tepërt të alkoolit.

Etiketa: