Një vizitë në një nga shpellat më të mëdha në botë mund të duket si një udhëtim në të panjohurën.


E vendosur në rajonin malor të qarkut Ziyun në Kinën jugore, shpella e madhe “Miao” ka një vëllim prej 10.78 milionë metra kub.

Kjo është shpella më e madhe në botë sipas vëllimit dhe renditet e dyta më e madhe në sipërfaqe.

Shpella e sheshuar prej 117.986 metra katrorë është e dyta pas shpellës Sarawak të Malajzisë, e cila është 154,500 metra katrorë.

Zona masive është e barabartë me madhësinë e 22 fushave të futbollit dhe madje mund të përshtatet me katër kopje të Piramidës së Madhe të Gizës.

Me gjatësi prej mbi 850 metra, mund të përfshijë një “Boeing 747” brenda.

Shkencëtarë nga Kina dhe Franca zhvilluan një ekspeditë 19 ditore e quajtur “Pearl” që filloi më 11 prill.

Pamja e pabesueshme e shpellës lëshuar të hënën tregojnë një vrimë të zezë katrore që shënon hyrjen e shpellës që gjendet në lumin Getu.