Kombet e Bashkuar shpallën 22 majin si Ditën Ndërkombëtare të Biodiversitetit, të shumëllojshmërisë biologjike.

Sekretariati i Konventës për Diversitetin Biologjik ka shpallur se tema e Ditës Ndërkombëtare e Diversitetit Biologjik për vitin 2019, është “Biodiversiteti ynë, ushqimi ynë, shëndeti ynë”.

Tema thekson diversitetin e ofruar nga sistemet tona natyrore për ekzistencën njerëzore dhe mirëqenien në Tokë, ndërkohë që kontribuon në Objektivat e tjera të Zhvillimit të Qëndrueshëm, duke përfshirë zbutjen dhe adaptimin ndaj ndryshimeve klimatike, restaurimin e ekosistemeve, ujë më të pastër dhe zero uri, mes të tjerave.

Sistemet e prodhimit të ushqimit në nivel lokal janë nën kërcënim. Me këtë mbishfrytëzim dhe rënie, agro-biodiversiteti po zhduket, dhe gjithashtu njohuritë thelbësore të mjekësisë tradicionale dhe të ushqimeve lokale po varfërohen.

Humbja e regjimeve ushqimore të ndryshme është e lidhur drejtpërdrejt me sëmundjet ose faktorët e rrezikut të shëndetit, të tilla si diabeti, obeziteti dhe kequshqyerja, dhe ka një ndikim të drejtpërdrejtë në disponueshmërinë e mjekimeve tradicionale.

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb