Sindikata e Pavarur për Arsim, Shkencë dhe Kulturës e Republikës së Maqedonisë (SPASHK) iu drejtua programit të Parë të Majit përmes të cilit iu drejtuan të gjithë punonjësve në vend dhe të gjithë opinionit, me qëllim të situatës së punëtorëve nga këndvështrimi i gjendjes sociale dhe ekonomike, partneriteti, siguria në vendin e punës, siguria në punë.

“Një Maji festohet në mbarë botën, nganjëherë me protesta masive, ndërsa ndokund me fundjavë të Një Majit diku në një zonë pikniku dhe muzikë të një majit. Në Maqedoni ekziston një traditë e madhe e organizimit të protestave të mëdha për një maj, përveç marshimeve simbolike të një majit ose shëtitjeve të disa sindikatave, me çka shënohet kjo ditë e punëtorëve. Natyrisht, ne si sindikata më e madhe në vend, kami qëndrimin tonë për këtë çështje, qoftë në masë për të dalë në këtë ditë dhe për të protestuar në një numër simbolik apo për të dalë për festë në mënyrë të tillë siç e kërkon tradita jonë”, thuhet në deklaratën e SPASHK.

Në të, ata theksojnë se qëndrimi i tyre është që festa të festohet, ndërsa për punë, çdo organizatë që merret me mbrojtjen dhe ngritjen e të drejtave të punëtorëve ka në dispozicion një vit të tërë.

Është sqaruar se me këtë shpallje të Një Majit ideja e tyre nuk është të vetë rikthim, por edhe një herë shprehin pakënaqësinë e tyre me pozitën e anëtarëve të tyre në aktivitetet e mbrojtjes së fëmijëve, arsimit fillor, të mesëm, të lartë, shkencës dhe kulturës.

(BalkanWeb)

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb