Paul Pogba ka rrëzuar lajmet dhe thashethemet se ai është dorëhequr nga kombëtarja franceze pasi Presidenti Macron i shpalli luftë ekstremizmit islamik.

Lajmi mori shkas nga një lajm i medias britanike ‘The Sun’, por Pogba ka reaguar ashpër duke e cilësuar si një lajm 100% të pavërtetë.

Pogba thotë se feja e tij është ajo e dashurisë dhe paqes, dhe ajo duhet respektuar, por nga ana tjetër dënon çdo lloj dhune e terrori.

Gjithashtu ai siguron se kurrë nuk e ka thënë që do të tërhiqet nga kombëtarja franceze teksa paralajmëron se do të ndërrmarë masa  ligjore kundër botuesve të lajmeve.

Franca kohët e fundit është përfshirë nga një situatë e tensionuar me në mes ekstremizmin islamik që nga një anë i mori jetën një mësuesi Samuel Patty që nxori karikatura satirike për Profetin Muhamed, teksa politika franceze ka reaguar ashpër duke premtuar se do e luftojë.

 

STATUSI NGA PAUL POGBA

Kështu që The Sun e bëri përsëri … absolutisht 100% lajme të pabazuara për mua po qarkullojnë, duke deklaruar gjëra që nuk i kam thënë dhe menduar kurrë. Unë jam i tmerruar, i zemëruar, i tronditur dhe i frustruar disa burime “media” më përdorin për të bërë tituj totalisht të rremë në temën e ndjeshme të ngjarjeve aktuale Franceze dhe duke shtuar fenë time dhe Ekipin Kombëtar Francez në tenxhere. Unë jam kundër çdo forme terrori dhe dhune. Feja ime është feja e paqes dhe dashurisë dhe duhet të respektohet. Fatkeqësisht, disa njerëz të shtypit nuk veprojnë me përgjegjësi kur shkruajnë lajmet, duke abuzuar me lirinë e tyre të shtypit, duke mos verifikuar nëse ato që shkruajnë / riprodhojnë janë të vërteta, duke krijuar një zinxhir thashethemesh pa u kujdesur që ndikon në jetën e njerëzve dhe jetën time. Unë jam duke marrë masa ligjore kundër botuesve dhe shpërndarësve të këtyre 100% Fake News. Me një thirrje të shpejtë drejtuar Sun, i cili normalisht nuk mund të interesohej më pak: disa nga ju djemtë ndoshta shkuan në shkollë dhe do të kujtojnë se si mësuesi juaj tha që të kontrolloni gjithmonë burimet tuaja, mos shkruani pa u siguruar. Por hej, duket se e bëtë përsëri dhe me një temë shumë serioze këtë herë, turp për ju!

 

#fakenews #AllezLesBleus

@ ekuipedefrance

 

View this post on Instagram

 

So The Sun did again… absolutely 100% unfounded news about me are going around, stating things I have never said or thought. I am appalled, angry, shocked and frustrated some “media” sources use me to make total fake headlines in the sensible subject of French current events and adding my religion and the French National Team to the pot. I am against any and all forms of terror and violence. My religion is one of peace and love and must be respected. Unfortunately, some press people don’t act responsibly when writing the news, abusing their press freedom, not verifying if what they write/reproduce is true, creating a gossip chain without caring it affects people’s lives and my life. I am taking legal action against the publishers and spreaders of these 100% Fake News. In a quick shout out to The Sun, who normally could not care less: some of you guys probably went to school and will remember how your teacher said to always check your sources, don’t write without making sure. But hey, seems you did it again and on a very serious topic this time, shame on you! #fakenews #AllezLesBleus @equipedefrance

A post shared by Paul Labile Pogba (@paulpogba) on

(BalkanWeb)

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb