Tarmo Sild kryeson përpjekjet për mbledhjen e fondeve për pajisje kritike për ushtarët ukrainas.

Në konfliktin e vazhdueshëm midis Ukrainës dhe Rusisë, solidariteti dhe mbështetja nga e gjithë bota janë vendimtare. Tarmo Sild, Drejtori Ekzekutiv i Grupit iute, ka marrë një qëndrim proaktiv në ndihmë të mbrojtjes së Ukrainës. Nën udhëheqjen e tij, iute ka nisur një fushatë për mbledhjen e fondeve brenda kompanisë për të ofruar mbështetje të drejtpërdrejtë për njësitë e vijës së parë në Ukrainë.
Sild theksoi rëndësinë e mbështetjes së ushtrisë ukrainase, duke thënë: “Nëse doni që Ukraina të fitojë luftën, ju duhet të mbështesni ushtrinë që po lufton”. Duke pranuar se fitorja për Ukrainën nënkupton një fitore për të gjithë Evropën e lirë, Sild dhe ekipi i tij në iute u mblodhën së bashku, duke mbledhur një shumë mbresëlënëse prej 23,737 € për të blerë dronët e mbikqyrjes gjatë natës, shumë të nevojshme për ushtarët ukrainas.
Nisma mblodhi 29 anëtarë të ekipit që morën pjesë në fushatë, duke demonstruar një përkushtim kolektiv për të qëndruar në solidaritet me Ukrainën. Fondet e mbledhura u përdorën për të blerë katër dronë vëzhgimi për natën, të cilët u dorëzuan së bashku me 16 automjete 4×4 të ngarkuara me pajisje thelbësore, direkt në Kiev.
Pas dorëzimit, ushtarët ukrainas, të cilët sapo ishin kthyer nga vija e frontit, shprehën mirënjohjen e tyre për ekipin e iute. Sild tregoi përvojën e ngrohtë, duke theksuar ndikimin e thellë të lidhjes njerëzore dhe ndjeshmërisë në kohë krize. Ai theksoi rëndësinë e mbështetjes së drejtpërdrejtë për ata që luftojnë në vijën e frontit, duke pohuar se ushtarët në Ukrainë janë “në të vërtetë ne vetë”.
Dhurimi i dronëve të vëzhgimit të natës ka një rëndësi të madhe strategjike, duke u mundësuar forcave ukrainase të lundrojnë dhe monitorojnë në mënyrë efektive fushën e betejës, veçanërisht gjatë angazhimeve gjatë natës. Leila, një operatore dronësh, theksoi rolin kritik të teknologjisë në përballjen e agresionit rus, duke deklaruar, “Ukraina do të fitojë me mentalitetin e saj dhe me përdorimin e zgjuar të teknologjisë”.

Përtej ndikimit të menjëhershëm të fushatës për mbledhjen e fondeve, Sild pohoi angazhimin e vazhdueshëm të iute për të mbështetur Ukrainën deri në arritjen e fitores. Ai nënvizoi natyrën bashkëpunuese të përpjekjes, duke pranuar rolin e vullnetarëve nga vende të ndryshme në forcimin e aftësive mbrojtëse të Ukrainës.

Ragnar Sass dhe Peeter Rikken, që drejtojnë brigadën vullnetare, kanë udhëhequr iniciativa të shumta, duke ofruar burime thelbësore në Ukrainë që nga fillimi i konfliktit. Sild vlerësoi profesionalizmin dhe përkushtimin e tyre, duke theksuar shkathtësinë dhe efikasitetin e nismave të udhëhequra nga vullnetarët në adresimin e nevojave urgjente në terren.
Teksa konflikti vazhdon, iute mbetet e palëkundur në mbështetjen e saj për Ukrainën, me Sild që pohon, “Ne jemi pjesa që duhet të mbështesim frontin deri në fitore”. Kompania parashikon fushata të mëtejshme të përbashkëta për mbledhjen e fondeve dhe nisma për të forcuar përpjekjet mbrojtëse të Ukrainës përballë agresionit rus.

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb