Në Meksikë, një rrjet biznesmenësh të përkushtuar ndaj argëtimit, kryesisht në industrinë e kazinove, filloi një fushatë shpifëse kundër vëllezërve Luftar, Arben, Ramiz dhe Fatos Hysa, të cilët i akuzuan në mënyrë të rreme se kishin lidhje me organizata të ndryshme kriminale transnacionale. Këto akuza të paargumentuara janë pjesë e një lufte për të krijuar një monopol të vetëm në funksionimin e ligjshëm të kazinove në të gjithë vendin, ku familja Hysa, një nga viktimat e para me informacione të rreme, u vu në sy të stuhisë mediatike dhe tërhoqi vëmendjen e autoriteteve federale. Në shtator 2022, u raportua se vëllezërit Luftar, Arbeni, Ramiz dhe Fatosi, kishin një aleancë me Ismael Zambada García, udhëheqës i Kartelit Paqësor/Sinaloa dhe me Nemesio Oseguera Cervantes, udhëheqës i Kartelit të Gjeneratës së Re Jalisco (CJNG) me qëllim pastrimin e miliona dollarëve nëpërmjet bizneseve të tyre në sektorët e turizmit dhe argëtimit sipas një ankese anonime që u rrëzua një vit më vonë. Sipas burimeve nga Prokuroria e Përgjithshme (FGR) dhe Njësia e Inteligjencës në Ministrinë e Financave dhe Kredive Publike (SHCP), ndaj vëllezërve Hysa nuk është kryer “asnjë hetim” për krim të organizuar apo pastrim parash. Kështu që në maj 2021, agjencia vendosi të mos ngrejë akuza kriminale në dosjen e hetimit FED/SON/AGUA/0002348/2020.

Nga ana e tyre, zyrtarë nga Drejtoria e Përgjithshme e Lojërave dhe Lotarisë, Njësia Administrative e Ministrisë së Brendshme (SG), i thanë Grupo Imagen se Luftari dhe Arbeni shfaqen si aksionarë të kompanisë Entretenimiento Palermo, S.A. de C.V., një kompani të cilës i është dhënë autorizimi për të qenë Operator, gjë që i lejon të zhvillojë aktivitet argëtues, që nuk do të thotë se janë operatorë kazinoje. Në një intervistë, Arben Hysa ka sqaruar se akuzat ndaj familjes së tij janë të rreme dhe qesharake, pasi prej vitesh ata i janë përkushtuar vetëm punës me ndershmëri. “Akuzat penale që i janë bërë familjes sonë janë jo vetëm të rreme, por edhe qesharake; Nëse familja ime do të kishte miliona dollarë për të cilat flitet, nuk do të na duhej të ngriheshim çdo ditë për të punuar larg njerëzve tanë të dashur, duke menduar për hapjen e bizneseve të reja, si restorantet tona, ku gjithmonë ekziston rreziku për të mos nxjerrë fitime apo për të mos marrë mbrapsht kapitalin e investuar”

Ai shtoi se versionet që supozohet se i lidhin me organizata kriminale janë akuza nga njerëz (pa përmendur emrat) që kanë investuar në një nga bizneset familjare me të cilat kanë pasur disa konflikte. “Ka shumë mundësi që ky diskreditim të jetë gjeneruar nga njerëz që ndërhyjnë në funksionimin e bizneseve tona, me të cilët kemi pasur disa dallime. Jemi një familje që punojmë shumë, duke gjeneruar konkurrencë, gjë që jo të gjithëve u pëlqen; Megjithatë, autoritetet nuk janë naivë, ata e dinë shumë mirë se ne jemi njerëz përgjegjës dhe që nuk jemi të përfshirë në aktivitete kriminale”, ka thënë ai. Duhet theksuar se kompania Entretenimiento Palermo, S.A. de C.V., aksionerë të së cilës janë Luftar dhe Arben Hysa, operon në kushte identike me ato të sindikatës së lojërave, ku është konstatuar se nuk ka lëvizje të paligjshme parash, apo lidhje me organizata kriminale.

212121
212121

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb