GJKKO ka pranuar kërkesën e Klement Çalës për të mos vuajtur dënimin në regjimin 41 bis. Çala, një nga autorët e grabitjes së ndodhur në Rinas në vitin 2019, u arrestua në mars të vitit 2020 në një vilë në Qerret.

NJOFTIMI:

Gjykata, ne baze dhe per zbatim 10 nenin 112, 463 dhe 471 to K.Pr.Penale, ne nenin 17 to gjit Nr. 81/2020 “PER TE DREJTAT DI-IE TRAJTIMIN E TE DENUARVE ME BURGIM IE TE PARABURGOSURVE”, ne nenet 10 dhe 11 to Ligjit Nr. 79/2020 “PER .ZEKUTIMIN E VENDIMEVE PENALE”, si dhe ne vendimin Nr. 5, date 22.02.2022 td ykates Kushtetuese,

VENDOSI: 

  1. Pranimin kerkeses se kerkuesi Klement Pellumb Gala. 2. Shfuqizimin e Urdhrit Nr. 230, date 20.05.2022 to Ministrit to Drejtesise “Per vendosjen ne regjimin e posagem to ushtrimit to to drejtave be burgun e sigurise se larte per to paraburgosurin Klement cala.”, si to pabazuar ne prova dhe ne ligj. 3. Ngarkohet Ministri i Drejtesise ne bashkepunim me Prokurorine e Posagme kunder Korrupsionit dhe Krimit to Organizuar per zbatimin e ketij vendimi. 4. Shpenzimet gjyqesore sic jane here. 5. Kunder ketij vendimi lejohet ankim brenda 15 (pesemedhjete) diteve ne Gjykaten e Posagme to Apelit per Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar nga e nesermja e njoftimit to ketij vendimi. U shpall sot ne Tirane, me date 17.10.2022

Grabitja ndodhi më 9 prill të 2019 brenda aeroportit të Rinasit, teksa paratë ngarkoheshin në avion. Autorët morën thasët me 6 milionë euro dhe u larguan, por u përplasën me armë me policinë. Gjatë përplasjes, mbeti i vrarë Admir Murataj.

(BalkanWeb)

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb
Etiketa: