Një skuadër ushtarësh rusë janë filmuar duke mbajtur një flamur të bardhë në tankun e tyre, ndërsa janë dorëzuar paqësisht te trupat ukrainase.

Pamjet e marra në Kherson, në jug të Ukrainës, tregojnë një BMP-2 rus duke dalë nga pas një grupi pemësh dhe duke ndaluar para trupave ukrainase përpara se tre anëtarë të ekuipazhit të dalin me duar të ngritura.

Më pas, ukrainasit hyjnë, zhveshin armët e ushtarëve dhe i marrin si robër në atë që duket të jetë një operacion i paracaktuar.

Pamjet u shfaqën pasi inteligjenca ushtarake e Ukrainës tha se më shumë se 2,000 ushtarë rusë kishin telefonuar një linjë telefonike duke pyetur se si të dorëzoheshin në vend që të rrezikonin të vriteshin në fushën e betejës.

(BalkanWeb)