Një prezantues i televizionit shtetëror rus ka kërcënuar se do të sabotohen kabllot dhe tubacionet kryesore britanike nënujore vetëm disa ditë pas shpërthimeve në Baltik kur u sulmuan tubacionet e gazit Nord Stream.

Tubacionet Nord Stream 1 dhe 2 nga Rusia në Gjermani patën katër rrjedhje pas një serie shpërthimesh të dukshme pranë Danimarkës të hënën.

Zyrtarët gjermanë besojnë se është përtej riparimit dhe mund të ndikojë në furnizimin me gaz për vitet në vijim.

Perëndimi dyshon se incidenti është rezultat i bombardimeve ruse dhe Evropa tani është në gatishmëri të lartë pas sulmit në infrastrukturën e saj kritike.

Vladimir Kornilov, një zëdhënës i agjencisë shtetërore të lajmeve RIA Novosti, tha: Nëse Rusia vendos të tregojë se për çfarë është e aftë, ajo do të zgjidhte të gjitha llojet e objekteve pranë Britanisë, duke përfshirë kabllot nënujore dhe të njëjtat tubacione, ato të gazit.”

Britania ka lidhje kyçe komunikimi dhe interneti me kontinentin dhe SHBA-në, si dhe lidhje me gazin dhe energjinë me Evropën.

Kornilov u tall me nocionin se Rusia ka ndërprerë lidhjen e saj të gazit Nord Stream, e ndërtuar për të furnizuar Evropën, edhe pse aktualisht nuk është në përdorim mes sanksioneve të BE-së ndaj Putinit për luftën në Ukrainë.

(BalkanWeb)