Fondi i Kombeve të Bashkuara për Fëmijët (UNICEF) tha se 10.8 milionë fëmijë në Etiopi kanë nevojë për ndihmë urgjente humanitare në vitin 2024.

Në Raportin e saj të fundit të Situatës Humanitare të Etiopisë, agjencia e OKB-së tha se të paktën 20 milionë njerëz, përfshirë rreth 10.8 milionë fëmijë, kanë nevojë për ndihmë urgjente humanitare në vitin 2024.

UNICEF tha gjithashtu se i duhen 535 milionë dollarë amerikanë për të adresuar sfidat e shumta dhe në rritje me të cilat përballen popullsitë e cenueshme dhe për të ndihmuar në shmangien e pasojave katastrofike të krizave të mbivendosura në Etiopi në vitin 2024.

Fondet nevojiten për të plotësuar nevojat bazë ushqimore, për të ofruar shërbime të shëndetit riprodhues, për të bërë vaksinat për fëmijët dhe për të siguruar ujë të pastër për familjet në nevojë.

“Viti që vjen do të vazhdojë të sjellë shumë sfida për popullin e Etiopisë. Thatësira e re dhe e vazhdueshme, konflikti dhe epidemitë e sëmundjeve shoqërohen nga rritja e pasigurisë ushqimore dhe parashikimi i ngjarjeve të përmbytjeve,” paralajmëroi raporti i UNICEF.

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb