Një konflikt kunatash zhvillohet në “Shihemi në Gjyq”. Mersinia dhe Saimja kanë ardhur për një kanal uji. Siç u shpreh ndërmjetësja e rubrikës të së “Dielës Shqiptare” në Tv Klan, Eni Çobani, në kontaktin e parë me Mersinen, ajo i ka thënë se “po vritemi për një vijë uji”. I pranishëm në studio është edhe Haliti, burri i Saimes dhe kunati i Mersines.

Dy kunatat kanë përfituar tokë prej ligjit 7501. Mersinia ka 12 dynymë dhe Saimja 10.5 dynymë. Në pronën e saj, Mersinia ka ndërtuar 3 shtëpi për djemtë, por thotë se kunata i ka bllokuar kanalin dhe po i shkatërrohen shtëpitë nga lagështira.

Mersine: Ky problemi kaq i madh, unë kam qenë në tokën e vjetër të pleqve të këtyre dhe kishim ndërtuar shtëpinë. Tani që unë jam bërë me 3 fëmijë, kam ndërtuar 3 palë shtëpi radhë aty dhe nuk ka pasur kanal vaditës aty që kam ndërtuar unë se po të kishte pasur kanal vaditës unë nuk do e kisha ndërtuar.

Eni Çobani: Bravo shumë bukur!

Mersine: Tani unë kam edhe kanal vaditës, edhe kanal kullues.

Saime: Dëgjo si është puna. Në 2015 vjen një topograf për të bërë tokat me letra se i kishim ndërruar tokat, për të ruajtur vendin e njëri-tjetrit.

Mersine: Jo moj zonjë jo!

Saime: I kishim ndërruar tokat, toka ime kishte hyrë te tapia jote!

Mersine: Kur e mora vesh unë, unë ta lashë tokën ty, nuk ta mora. Unë u tregova e ndërgjegjshme, unë tokën ta lashë. Kam 20 vjet që kam bërë murin aty. Unë ta lashë tokën, ti pse s’i ndoqe letrat e tua dhe të merrje tokën aty? Më fute një kanal aty rrëzë shtëpisë, 1 metër e gjysmë te shtëpia që unë s’kam edhe kanalin kullues se nuk e hapin kanalin kullues aty. E ku të vete unë, kanali kullues këtej, kanali vaditës këtej… kam 20 vjet që të pres ty që ti të rregullosh letra!

Eni Çobani: Po pse për një kanal do ndaheni ju, Saime tani? Për një kanal ke ardhur këtu ti? Po pse s’e hap kanalin, ta hapësh kanalin se ka ndërtuar 3 shtëpi kjo zonja!

Saime: Nuk ia hap unë kanalin asaj!

Eni Çobani: E ke bllokuar një kanal thotë shteti këtu!

Saime: Nuk e kam bllokuar!

Eni Çobani: Kam vendimin e prokurorisë unë këtu, të lutem! Do të mbulosh veprimet e tua, ky është problem tjetër. Kësaj zonjës i ke prishur banesën, i ke prishur rrethimin, i ke futur ujë brenda, kjo ka ardhur dhe thotë ‘zonjë, unë dua dëmshpërblimin’. Kam 3 shtëpi të djemve, të tria m’i ka prishur Saimja.

Mersine: Rregullo gjërat që të vijmë ne të rregullojmë shtëpitë se kanë lagështirë të madhe shtëpitë deri në themele lart se kam ngelur në ujë dimër e verë. Për verë është vaditje, për dimër është kullim, unë ku të shkoj?

Mersine: Ky problemi kaq i madh, unë kam qenë në tokën e vjetër të pleqve të këtyre dhe kishim ndërtuar shtëpinë. Tani që unë jam bërë me 3 fëmijë, kam ndërtuar 3 palë shtëpi radhë aty dhe nuk ka pasur kanal vaditës aty që kam ndërtuar unë se po të kishte pasur kanal vaditës unë nuk do e kisha ndërtuar.

Eni Çobani: Bravo shumë bukur!

Mersine: Tani unë kam edhe kanal vaditës, edhe kanal kullues.

Saime: Dëgjo si është puna. Në 2015 vjen një topograf për të bërë tokat me letra se i kishim ndërruar tokat, për të ruajtur vendin e njëri-tjetrit.

Mersine: Jo moj zonjë jo!

Saime: I kishim ndërruar tokat, toka ime kishte hyrë te tapia jote!

Mersine: Kur e mora vesh unë, unë ta lashë tokën ty, nuk ta mora. Unë u tregova e ndërgjegjshme, unë tokën ta lashë. Kam 20 vjet që kam bërë murin aty. Unë ta lashë tokën, ti pse s’i ndoqe letrat e tua dhe të merrje tokën aty? Më fute një kanal aty rrëzë shtëpisë, 1 metër e gjysmë te shtëpia që unë s’kam edhe kanalin kullues se nuk e hapin kanalin kullues aty. E ku të vete unë, kanali kullues këtej, kanali vaditës këtej… kam 20 vjet që të pres ty që ti të rregullosh letra!

Eni Çobani: Po pse për një kanal do ndaheni ju, Saime tani? Për një kanal ke ardhur këtu ti? Po pse s’e hap kanalin, ta hapësh kanalin se ka ndërtuar 3 shtëpi kjo zonja!

Saime: Nuk ia hap unë kanalin asaj!

Eni Çobani: E ke bllokuar një kanal thotë shteti këtu!

Saime: Nuk e kam bllokuar!

Eni Çobani: Kam vendimin e prokurorisë unë këtu, të lutem! Do të mbulosh veprimet e tua, ky është problem tjetër. Kësaj zonjës i ke prishur banesën, i ke prishur rrethimin, i ke futur ujë brenda, kjo ka ardhur dhe thotë ‘zonjë, unë dua dëmshpërblimin’. Kam 3 shtëpi të djemve, të tria m’i ka prishur Saimja.

Mersine: Rregullo gjërat që të vijmë ne të rregullojmë shtëpitë se kanë lagështirë të madhe shtëpitë deri në themele lart se kam ngelur në ujë dimër e verë. Për verë është vaditje, për dimër është kullim, unë ku të shkoj?

Eni Çobani: Pse e ka mbyllur Durim Bedini këtë çështje? Sepse, prokuroria ka gjetur një zgjidhje, jo vetëm për ju, por për të gjithë. Kur shkoni juve denonconi, ata thonë është çështje civile ose administrative, shkoni në gjatë, rrini 10 vjet atje, plakuni edhe më shumë se ç’jeni dhe pastaj për këtë vijën, shohim e bëjmë. Kjo shtëpia e zonjës prishet, kjo do t’i paguajë dëmin kësaj zonjës…

Saime: Ta zgjidhë bashkia!

Eni Çobani: Jo do ta paguash ti se vija vjen nga ti, normalisht do të vazhdojmë në konflikt. Në fakt, këta zotërinjtë u treguan të mençur, erdhën këtu në ndërmjetësim dhe do ta lexojmë bashkë këtë që ta zgjidhim, Saime, pavarësisht të gjithave, ti ke gabimet e tua.

Saime: Unë kam të miat, por unë lashë tokë, unë s’lashë kanal.

Eni Çobani: 1378 i nderuar Bedin, unë po flas me ty, Bedini është prokurori dhe ka bërë vetëm një faqe e gjysmë mosfillim të veprës penale. Ja kaq, apo jo Durim? Një faqe e treçerek. Unë nuk shoh këtu asnjë hartë, nuk shoh asnjë proceverbal, nuk shoh asnjë thënie për sa i përket vendimit që është marrë nga këshilli bashkiak. Vendimet e këshillit bashkiak nuk janë vendime të cilat nuk diskutohen. Ato mund të merren, por patjetër edhe mund të rrëzohen.

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb