TIRANË- Presidenti i Republikës shpall kandidatët për anëtarë të Gjykatën e Lartë. Janë 27 emra të publikuar në Listën e Presidentit të Republikës, 15 kandidatë janë nga radhët e gjyqësorit dhe 22 kandidatë vijnë nga radhët e juristëve.

“Presidenti i Republikës, në zbatim të ligjit “Për organizimin dhe funksionimin e Gjykatës së Lartë të Republikës së Shqipërisë”, i ndryshuar, pas realizimit të procesit të njoftimit publik për vijimin e procedurave ligjore për emërimin e dy anëtarëve të rinj të Gjykatës së Lartë, si dhe pas përfundimit të afatit për shqyrtimin e dokumentacionit të çdo konkurruesi për anëtar të Gjykatës së Lartë, shpall kandidatët, të cilët plotësojnë kushtet ligjore të përcaktuara në ligjin e lartpërmendur”, thuhet në njoftimin e Presidencës.

Tashmë emrat e kandidatëve për anëtarë të Gjykatës së Lartë shkojnë për diskutim në Komisionin e Ligjeve në Kuvend, i cili vendos përfundimisht.

Lista e konkurruesve që plotësojnë kushtet ligjore si kandidatë për anëtar të Gjykatës së Lartë:

Kandidatë që vijnë nga radhët e Gjyqësorit:

1. Anila Kristani
2. Artur Kalaja
3. Artur Gaxha
4. Astrit Kalaja
5. Arta Llazari
6. Dhurata Haveri
7. Dhurata Bilo
8. Entela Prifti
9. Flutura Skënderi
10. Fuat Vjerdha
11. Irena Gjoka
12. Luan Hasneziri
13. Luan Dervishi
14. Markelian Koça
15. Rexhep Bekteshi

Kandidatë që vijnë nga radhët e juristëve:

1. Adnor Shameti
2. Arqilea Koça
3. Artan Hoxha
4. Avni Shehu
5. Çlirim Gjata
6. Ermir Dobjani
7. Ervin Pupe
8. Etleva Sherifi
9. Fatmira Luli
10. Gjet Kola
11. Ilir Panda
12. Luan Daci
13. Maksim Qoku
14. Mariana Semini
15. Mimoza Margjeka
16. Petraq Çuri
17. Pranvera Strakosha
18. Petrit Kaja
19. Sinan Tafaj
20. Sokol Sadushi
21. Skënder Demiraj
22. Skënder Kaçupi

(mi.k/BalkanWeb)

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb