Një djalë i lindur në Mianmar i cili u shpëtua në mënyrë dramatike nga shpella në Tajlandë sëbashku me shokët e tij të skuadrës së futbollit këtë javë, është cilësuar si hero për rolin e tij kyç në operacion.

Myanmar-born boy Adul Sam-on, 14, (pictured right) was able to communicate with British divers, helping lead to the group's dramatic rescue after they were trapped underground for more than two weeks

Ai shërbeu si komunikator ndërmjetës me zhytësit britanikë. 14-vjeçari Adul Samo-0n i cili dinte mirë anglisht, arriti të fliste me grupin e djemve dhe trajnerin si dhe me ekipin e shpëtimit të cilët ishin bllokuar në shpellë për më shumë se 2 javë.

Operacioni i shpëtimit mori fund ditën e djeshme kur dolën edhe 4 djemtë e fundit dhe trajneri i tyre nga shpella.

Aftësitë e mira në anglisht të Adul ishin impresive sepse ai vjen nga një vend ku më pak se 1/3 e flasin atë gjuhë.

Adul comes from a country where less than a third of the population speaks the English language

(e.f/BalkanWeb)

Etiketa: