E ardhmja e shërbimit të klientëve online quhet Ipervox.
Një startup ky italo-shqiptar, aktiv në fushën softuer për aplikimet e zërit, themeluar nga tre të rinj italianë me origjinë shqiptare.
Ipervox shkon përtej konceptit tradicional të përvojës virtuale, përmes integrimit të softuerit që ju lejon të krijoni përvoja me zë që mundësojnë klientët tuaj të bashkëveprojnë me ju.
Ipervox shpërndan përmbajtje kudo ku njerëzit dëgjojnë.
Ai nuk është vetëm një voice assistant. Ndërveprimet me klientët janë të personalizueshme.Amazon Alexa është asistent zëri i Amazon i cili përveçse i përgjigjet komandave të paracaktuara të zërit, mund të përmirësohet duke aktivizuar Skills, të cilat janë ekuivalentët e aplikacioneve për smartphone, por me ndërfaqen e zërit.
Ipervox është platforma online që lejon këdo, madje edhe ata që nuk dinë të programojnë, të krijojnë aplikacionin e tyre vokal (Skills) brenda një kohe shumë të shkurtër. Ndërsa në botën vizuale përdoruesit janë mësuar të bashkëveprojnë me markat përmes faqeve të tyre të internetit dhe aplikacioneve celularë, ata tani mund ta bëjnë këtë përmes aplikacionit të zërit dhe kjo mund të ndodhë për çdo realitet, nga marka, tek blogeri deri tek kompania e madhe. Të gjithë mund të zbatojnë aplikacionin e tyre të zërit për t’i lejuar përdoruesit të bashkëveprojnë dhe të marrin informacione, lajme, shërbime të hyrjes dhe në fund të bëjnë blerje.

Amazon, (Amazon Alexa) dhe Google po mbizotërojnë këtë teknologji duke ofruar pajisje që quhen smart speakers dhe voice assistants. Dhe duke pasur parasysh lehtësinë e aksesit që ofron kjo teknologji përmes informacionit, pozicionimi midis përdoruesit dhe markës nënkupton kontrollin e tregut të së ardhmes.

Për të arritur këtë qëllim dhe rritjen e tregut “voice”, Ipervox zvogëlon pengesat për hyrjen e sipërmarrësve në platformat vokale duke ulur kështu kostot dhe duke zvogëluar përdorimin e kohës pothuajse në zero. Risia e vërtetë e Ipervox qëndron në lehtësinë ekstreme të përdorimit që nuk kërkon njohuri teknike.
Tregu Ipervox-it është ende një terren i pashpjeguar dhe potenciali i tij qëndron pikërisht në vizionin që do të ketë ky realitet i ri në tregjet për content creators dhe e-commerce. Sot, qëllimi është të synojmë dhe veprojmë në tregun e softëare-it të content marketing-ut, i cili ka një rritje mesatare vjetore prej 18% dhe ka një vlerë totale të vlerësuar të tregut mbi 13 miliardë deri në vitin 2026, sipas Reuters.

Tregu i content marketing-ut është pika fillestare më e mirë sepse është një treg i përdoruesit adoptues, dhe kjo veçanërisht nëse marrim parasysh segmentin Podcasting i cili tashmë ka përdorues aktivë dhe që fitojnë para nga përmbajtja në voice platforms. Vetëm tregu i Podcast planifikon të prodhojë mbi 1 miliard të ardhura deri në vitin 2021.

Në këtë revolucion të ri është betuarLVenture Group, një nga përshpejtuesit më të mëdhenj në botë, Uplift Albania, përshpejtuesi më i rëndësishëm për startup-ët në Shqipëri dhe EU for Innovation, programi Evropian i cili synon të forcojë ekosistemin e inovacionit dhe për të nxitur krijimin e startup-ëve në Shqipëri. Sot kompania po përgatitet për të parin seed capital e saj përmes investitorëve të huaj dhe italianë (profesionistë dhe ndërmarrës IT me një histori dhe rekord personal të njohur nga tregu) të cilët besojnë në këtë projekt novator dhe duan të kontribuojnë konkretisht në rritjen eIpervox duke rritur rrjetin e kontakteve përtej partnership të reja të mundshme strategjike dhe industriale.

“Jemi shumë të gëzuar që kemi në bordLVenture Group, Uplift Albania dhe mbështetjen e EU for Innovation të cilët ndajnë me ne vizionin e një të ardhme në të cilën zëri do të jetë shtrirja të voluntas njerëzorë që merr formë, pak nga ajo abracadabra që na rrëmbente në historitë kur ishim fëmijë. Sot meIpervox mund të bashkëveproni me klientët ose audiencën e juaj në një mënyrë personale. Me Ipervox kemi revolucionarizuar universin të voice assistant duke i bërë më të lehtë ndërveprimet e përdoruesve, nuk keni nevojë të jeni programues, mjaftojnë vetëm disa hapa për të hyrë në të” – ka deklaruar Juxhin Radhima, Founder & CEO i Ipervox-it, si dhe fituesi italian përAlexa Champions.

“Fuqia e një voice app qëndron në aftësinë e tij për t’u bërë e domosdoshme, për të hyrë plotësisht në rutinën e njerëzve duke krijuar një marrëdhënie shumë intime midis përdoruesit dhe markës. Falë aftësisë biseduese dhe natyralitetit të njohjes vokal të voice assistant, perceptimi i përdoruesve është ai i bashkëveprimit në një mënyrë personale me markën e referencës. Në thelb, ne arrijmë të pushtojmë një pjesë të kohës së përdoruesve tanë, duke zgjidhur lehtësisht një problem për ta, duke ofruar sigurimi informacione ose duke argëtuar në një situatë ku kemi pothuajse të gjithë përqendrimin e tyre, ndryshe nga smartphone në të cilin shpesh kalojmë kohë jashtë mërzisë dhe ku vazhdimisht jemi të bombarduar me shpërqendrime. Unë mendoj se vetëm kjo është e mjaftueshme për të justifikuar çdo investim.” tha Armand Sheshori, Co-Founder & Chief Operating Officer të Ipervox-it, i cili ka përvojë dekada si business developer me kompani të rëndësishme në fushën EMEA.
“Ky është vetëm step-i i parë, Ipervox konfirmohet si një sfidë e re në një treg ende i paeksploruar, si në aspektin e rritjes së investimeve, ashtu edhe në aspektin të mbledhjes së të ardhurave – shtoi Anita Likmeta, Co-Founder & Chief Communication Officer di Ipervox – aktualisht zgjidhja jonë, e rezervuar për b2c, synon që në vitin 2020 të sulmojë tregun corporate. Qëllimi ynë është tregu anglophone për të arritur atë shkallëzim dhe ndërkombëtarizim që është fati natyror për një startup siIpervox. Në fund të majit do të mbyllim një Seed Investiment me mbi 400K dhe më pas vazhdojmë drejt round-it të investimeve të Series A.” Natyrisht, për ata që janë të interesuar, gjeni të gjitha informacionet këtu: https://ipervox.com

(BalkanWeb)

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb
Etiketa: