Udhëheqësi kinez Xi Jinping ka njoftuar një rinovim të madh të ushtrisë, duke krijuar një Forcë të re Mbështetëse të Informacionit të Ushtrisë, e cila do të jetë përgjegjëse për trajtimin e luftës hibride.

Njoftimi u bë në një ceremoni në Pekin të premten. Xi tha se Kina duhet t’i japë përparësi zhvillimit të ushtrisë së saj në epokën moderne, si dhe të rrisë aftësitë e saj përmes reformave, shkencës dhe talenteve të reja.

Udhëheqësi kinez e përshkroi krahun e sapokrijuar të ushtrisë si një ‘forcë strategjike’ që do të ofrojë mbështetje të domosdoshme për koordinimin dhe përdorimin e rrjeteve të sistemit të informacionit. “Ai luan një rol të rëndësishëm dhe ka përgjegjësi të mëdha në promovimin e zhvillimit cilësor të ushtrisë sonë dhe fitimin e luftërave moderne,” tha ai.

Gjenerali Bi Yi u emërua komandant i degës së re ushtarake, me gjeneralin Li Wei të emëruar si komisar politik. Në Ushtrinë Çlirimtare Popullore, komisarët shërbejnë si të dytët në komandë dhe janë kryesisht përgjegjës për detyrat administrative dhe edukimin politik.

Xi gjithashtu vuri në dukje se është e rëndësishme t’i përmbahen fitores së udhëhequr nga informacioni, burimeve të integruara të informacionit, si dhe forcimit të mbrojtjes së informacionit.

Ndërkohë, Pekini shpërndau Forcën e tij të Mbështetjes Strategjike, e cila u krijua në vitin 2015 për të rritur ekspertizën e Kinës në hapësirë, luftën kibernetike, politike dhe elektronike dhe për ta ndihmuar atë të luftojë në “konflikte të informacionit”.

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb