Garda Civile e Valencias ka çmontuar një qendër të përpunimit të marijuanës në qytetin Massamagrell dhe ka arrestuar kujdestarin e saj, një 24-vjeçar shqiptar. Hetimi filloi kur Garda Civile mësoi për një qendër të mundshme të trajtimit të marijuanës që ofronte shërbime përpunimi për disa plantacione në rajon. Ndodhej në pasurinë industriale Massamagrell.

Si rezultat i hetimeve, agjentët verifikuan se kishte një lidhje të paligjshme të energjisë elektrike prej 35 KË, një sasi e lartë alarmante. Ata zbuluan gjithashtu se në kontratën e qirasë ishin dhënë një sërë informacionesh të rreme dhe një pagesë e vetme në para për qiranë e një viti.

Gjatë kontrollit u arrestua një shtetas shqiptar 24-vjeçar që ruante objektin dhe u sekuestruan pajisje për trajtimin dhe përpunimin e marijuanës në shkallë të gjerë. Vlera e asaj që u sekuestrua arriti në 80 mijë euro.

Kështu, u bë e mundur çmontimi i një qendre të përpunimit të marijuanës që përdorej nga pika të tjera plantacionesh për trajtimin e mëvonshëm të marijuanës përpara se të vihej në qarkullim përmes kanaleve të paligjshme. Procedurat i janë dorëzuar Gjykatës së Shkallës së Parë dhe Udhëzimit numër 3 të Massamagrell.

184515 Europapress 5771729 Marihuana Intervenida Guardia Civil
184515 Europapress 5771729 Marihuana Intervenida Guardia Civil

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb