Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

MILANO– Me një zë kumbues dhe familjen në zemër, Lady Gaga hipnotizoi, “Mediolanum Forum” të Assago, në Milano, i mbushur për datën e vetme italiane të turneut pas albumit “Joanne”. Pas anulimit të datave evropiane në shtator për shkak se ishte sëmurë Gaga është kthyer në formë më të...

Shndërrimi në qendër graviteti i Galerisë Kombëtare të Arteve të Shqipërisë është vizioni i drejtorit i këtij institucioni, i emëruar një ditë më parë, Erzen Shkololli. Duke falenderuar qeverinë e Shqipërisë për emërimin në këtë detyrë Shkololli shprehet se ”është nder i veçantë për mua që të pranoj emërimin...

TIRANE- Më 17 janar 2018, Muzeu i Bankës së Shqipërisë, në përkujtim të 550-vjetorit të vdekjes së Heroit Kombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeut, çeli ekspozitën e përkohshme “Gjergj Kastrioti Skënderbeu në monedhën dhe kartëmonedhën shqiptare”. Kjo ekspozitë u hap në kuadër të Vitit Mbarëkombëtar të Gjergj Kastrioti Skënderbeut, vit i...

LEZHE– Ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro dhe biblioteka lëvizëse ndaluan tek “Kampionët e leximit”, nxënësit e shkollës, “Pjetër Zarishi”, Blinisht, Lezhë. Pas një sensibilizimi të MK dhe angazhimit personal të Ministres Kumbaro, kjo bibliotekë lëvizëse u shtua me libra të rinj dhe “kampionët e leximit”, nxënësit e Blinishtit ishin...

Dy vite më parë shtëpitë botuese të botës botuan rreth 1.6 milion libra dhe pothuajse gjysma e tyre u botua vetëm nga dy vende, Kina dhe SHBA, sipas raportit të Shoqatës Ndërkombëtare të Botuesve. Shoqata Ndërkombëtare e Botuesve (IPA) është një shoqatë jo-fitimprurëse e bazuar në Gjenevë që studion...

FRANCE-Lloji i bukës, bageta, duhet të shtohet në listën e pasurisë kulturore të UNESCO-s, ka thënë presidenti francez, Emmanuel Macron, transmeton BBC. “Bagetën e ka zili e gjithë bota”, ka thënë ai, në mbështetje të asociacionit të furrtarëve francezë, të cilët janë duke bërë kërkesën. Lista e Unesco-s synon...

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.