Kualifikimi në finale ka entuziazmuar kroatët dhe presidenten e tyre, Kolinda Grabar-Kitaroviç.
Ajo menjëherë pas përfundimit të ndeshjes ka shprehur emocionet e saj në Facebook, duke shkruar: “Populli im, është e mundur! Bravo të zjarrtit!
Bravo të gjithë tifozëve! Kroacia në finale!”.
Kroacia do të përballet në finale me Francën.