Nëse pushtuesit ikin derisa kanë mundësi, kjo do të jetë alternativa më e mirë për ta. Nëse ata detyrohen të qëndrojnë, çdo pushtues mund të gjejë një mënyrë për t’u dorëzuar në robërinë ukrainase, tha presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky .

Të dashur ukrainas!

Sot ishte një ditë e mirë dhe kryesisht me diell në territorin e shtetit tonë. Ishte rreth 20 gradë dhe me diell në pjesë të mëdha të vendit.

Fatkeqësisht, në Krime ishte me re. Edhe pse është gjithashtu e ngrohtë. Por pavarësisht se çfarë janë retë, ukrainasit e dinë se çfarë të bëjnë. Dhe ata e dinë se e ardhmja jonë është me diell.

Kjo është një e ardhme pa pushtues. Në të gjithë territorin tonë, veçanërisht në Krime.

Ne garantojmë ruajtjen e jetëve për të gjithë ushtarakët rusë që vullnetarisht dorëzojnë armët dhe dorëzohen.

Ukraina i përmbahet gjithmonë të gjitha normave dhe konventave ndërkombëtare.

Ne nuk do t’i lëmë asnjë opsion tjetër ku pushtuesit të mbështeten.

Dhe përsëri dhe përsëri dua të falënderoj të gjithë qytetarët tanë që luftojnë dhe punojnë për paqen për Ukrainën, për çlirimin e të gjithë tokës sonë.

“Këtë ditë vazhdoi lëvizja e ushtrisë sonë, Shërbimit të Sigurisë së Ukrainës, Gardës Kombëtare dhe të gjithë atyre që marrin pjesë në aksione aktive – aksione në lindje, aksione në jug të vendit tonë.

Ne po mbajmë pozicione në Donbas, veçanërisht në drejtimin Bakhmut, ku tani janë shumë, shumë të vështira, shumë të ashpra luftime. Sot dua të përmend edhe një herë ushtarët tanë nga Brigada e Mekanizuar e Veçantë 93 Kholodny Yar për guximin dhe fuqinë e tyre të qëndrueshme në këtë drejtim.

Faleminderit të gjithë gjuajtësve tanë kundërajror dhe të gjithëve të përfshirë në mbrojtjen ajrore të Ukrainës.

Ne po bëjmë gjithçka që mundemi për të mbrojtur qiejt e Ukrainës dhe është një nga prioritetet më të larta për diplomatët tanë që të shpejtojnë vendimin e partnerëve tanë për t’i siguruar Ukrainës sisteme moderne dhe efektive kundërajrore në sasi të mjaftueshme.

Ne patjetër do të arrijmë tek kjo.

Në territoret e deokupuara nuk e ngadalësojmë ritmin e rindërtimit për asnjë ditë. Është transporti, është energjia elektrike, është furnizimi me gaz, janë shërbimet postare, përfitimet sociale, kudo që ka një mundësi reale për ta ofruar, ne e ofrojmë atë.

Më duhet t’u kërkoj të gjithë ukrainasve në territorin ku pushtuesit do të ishin veçanërisht të vëmendshëm ndaj kërcënimit nga minat.

Ekipet tona të asgjësimit të mjeteve shpërthyese, inxhinierët tanë të asgjësimit të bombave po punojnë në maksimum, por pas pushtuesve një zonë shumë e madhe është e ndotur me mina. Ju lutemi, mos i injoroni paralajmërimet për minat, mos vizitoni zonat e mbyllura për shkak të rrezikut, ju lutemi raportoni çdo minë ose mjet të pashpërthyer të gjetur tek policia, shërbimet e urgjencës ose autoritetet lokale.

Dhe dua të shtoj edhe një gjë.

Sot në Ukrainë festohet Dita e Avokatit. Jo të gjithë ata që kanë një diplomë juridike punojnë në drejtësi. Por mes atyre që ende punojnë në këtë fushë, ka njerëz, kontributi i të cilëve është vërtet historik. Shumë e rendesishme.

Ata që hetojnë krimet e pushtuesve. Ata që ndihmojnë në rivendosjen e drejtësisë, veçanërisht duke punuar në fushën e të drejtave të njeriut. Ata që bëjnë gjithçka që çdo vrasës rus dhe vetë shteti agresor të dënohen pashmangshëm për këtë luftë. Ju falënderoj të gjithëve për këtë punë shumë të rëndësishme!

I jam mirënjohës hetuesve, prokurorëve, mbrojtësve të të drejtave të njeriut, avokatëve, nëpunësve civilë dhe punonjësve të organizatave publike.

Unë jam mirënjohës për të gjithë ata që mësojnë ligjin, luftojnë për sundimin e ligjit dhe i ndihmojnë njerëzit të mbrojnë të drejtat, liritë dhe interesat e tyre legjitime.

Drejtësia për Ukrainën, për Evropën, për botën duhet dhe do të rivendoset. Falë popullit tonë të fortë, të ndërgjegjshëm dhe të arsimuar.

Lavdi e përjetshme për të gjithë ata që mbrojnë Ukrainën!

Lavdi Ukrainës!

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb