Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |
Lajme
Grupet
Rezultatet
Kalendari
RUSI 2018
14:00

Angli - Panama

RUSI 2018
17:00

Japoni - Senegal

RUSI 2018
20:00

Poloni - Kolumbi


A mundet Serbia të futet në Kosovë? Përgjigjet komandanti i KFOR’it: Do të ishte një çmenduri

ko_1525686159-5051085

Mundësia që Serbia të sulmojë shtetin e Kosovës duket se shqetëson jo pak edhe trupat e KFOR-it në Kosovë. Nga ana tjetër kjo do ta çonte vendin shumë vite përpara ku nuk përjashtohen skenarët më të këqij.
Për komandantin e KFOR-it nuk ka rëndësi numri i ushtarëve në ushtrinë serbe, por numri i shteteve që i përkasin aleancës së NATO-s.

I pyetur për mundësinë që Serbia, me më shumë se njëqindmijë trupa, do të provonte të hynte në Kosovë, a do të mjaftonin pesë mijë ushtarët e KFOR-it, gjeneralmajor Salvatore Cuoci ka përmendur faktin se prapa ushtarëve të KFOR-it qëndrojnë 29 shtete.

“Kjo do të ishte katastrofike dhe do të na kthente para 20 vitesh dhe pa ndonjë zgjidhje mes Prishtinës dhe Beogradit dhe gjithë rajonit.
Kështu që, mendoj se kjo është diçka që nuk mund të ndodhë, dhe nuk do të duhej të ndodhte, sepse është jashtë çdo mundësie reale”, ka thënë ai.
“Nuk është çështje numrash, ushtarësh por është çështje e gadishmërisë. Është edhe çështje e asaj se çfarë nënkupton numri prej pesëmijë ushtarëve të tjerë…Ne duhet të konsiderojmë se pas këtyre ushtarëve qëndron NATO, janë 29 shtete deri më tani dhe ekziston vullneti e përkushtimi për të qenë këtu, dhe nuk është çështje e konfrontimit në terren. Është çështje e asaj se çfarë do të ndodhë më pas.
Kjo është arsyeja përse e konsideroj joreale mundësinë që Serbia të shkaktojë probleme në rajon, sepse nuk ka kuptime për disa arsyeje. E para është kthimi në të shkuarën dhe kjo nuk është në dobi të askujt dhe kjo do të ishte një çmenduri”, shtoi ai.


Komente ( 1 )

  • Serbia po pret forcimin e Rusise per ta bere nje xhest te tille;posa NATO do t’i thote ketyre sllavo-ekspasionisteve se,as sot dhe as mot nuk do te guxosh qe te hysh ne kosove se do te te zhdukim nga harta,ata do te vazhdojne me iluzionet e tyre grabiqare.