Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |
FLASH

Instituti zviceran shokon maqedonasit, shumica e popullatës me prejardhje ilire

maqedoni

Instituti zviceran i gjenetikës, IGENEA ka nxjerrë të dhëna për prejardhjen dhe origjinën e popujve në rajonin e Ballkanit. Sipas rezultateve të këtij studimi rreth 30 për qind e popullatës në Maqedoni kanë prejardhje antike. Pastaj 20 për qind janë teuton, (fise gjermane me prejardhje ilire).

Shkrimet e historianëve antikë dhe atyre të Mesjetës, vërtetojnë që pjesëtarët e teutonëve janë popuj iliro-thrakë, të cilët emigruan në kohë të ndryshme drejt Perëndimit, njofton agjencia e lajmeve INA.

Kjo bën që përqindja e popullatës me prejardhje ilire të jetë më e madhe.

Në këtë hulumtim gjithashtu theksohet se pjesa më e madhe e popullatës janë me prejardhje Ilire, ndërsa vetëm 15 për qind me prejardhje sllovene apo sllave.

(BalkanWeb)


Komente ( 6 )Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.