Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

Ndodh në Tiranë/ S’pyesin për semafor, policia iu zë ‘pritë’ shoferëve, iu raporton targat (Video)

policia

TIRANË- Një fenomen jo pak i çuditshëm në kryeqytetin shqiptar, një semafor që nuk ekziston për drejtuesit e automjeteve. Dhjetëra shoferë që kalojnë në urën lidhëse mes Paskuqanit dhe Babrrusë nuk pyesin për ngjyrat e semaforit por vijojnë rrugën pa të keq duke mos respektuar rregullat e qarkullimit rrugor. Por sot një patrullë e policisë rrugore, me sa duket me mjet civil ka qendruar para semaforit dhe ka raportuar të gjitha makinat që kalonin me semafor të kuq tek patrullat e tjera.

Policia Rrugore e Tiranës, ka marrë një sërë telefonatash për bllokim të qarkullimit herë pas herë nga shkelës të qarkullimit rrugor, të cilët shkelin semaforin e vendosur për të disiplinuar lëvizjen pasi ka vetëm një korsi lëvizje.

Semafori i vendosur tek ura e ngushtë që lidh zonën e Paskuqanit dhe të Babrroit me Tiranën, çdo ditë kryesisht në orët e pikut ka telefonata për bllokim të trafikut për shkak se nuk respektohet semafori, duke bllokuar lëvizjen mbi urë.

Nisur nga këto shqetësime Policia Rrugore e Tiranës prej orës 09:30 të ditës së sotme ka organizuar grup kontrolli për dokumentimin dhe verifikimin e shkeljeve administrative në këtë zonë dhe nga monitorimet e kryera janë konstatuar dhe ndëshkuar 30 automjete për shkelje të parashikuara në nenin 144 paragrafi 3 i ligjit Nr.8378 datë 22.07.1998, i ndryshuar, Kodi Rrugor i Republikës së Shqipërisë “pasi kanë vazhduar lëvizjen ndonëse sinjalizimi i semaforit e ndalon atë”.

Policia Rrugore do vijojë me kontrollet në këtë zonë edhe ditët në vazhdim, me qëllim disiplinimin e përdoruesve të rrugës me sinjalizimin e ndritshëm, si dhe shpreh edhe një herë falënderim për të gjithë ata qytetarë që denoncojnë shkelësit e Kodit Rrugor, duke u garantuar reagim të shpejtë e të paanshëm.

(m.k/BalkanWeb)


Komente ( 2 )

  • Ai semafori ne ate menyre qe eshte vendosur nuk kuptohet nese eshte per vetem korsin qe kthehet djathtas(nga video makinat qe kan drejtim per ne te djathte, ndalojn perpara semaforit dhe japin sinjal) apo per te dy drejtimet. Per me shume asnje sinjalistik horizontale ku tregohet vija ku duhet te ndalojn drejtuesti ndodhet prane.
    Me duket me shume nje menyre per te rritur arketimet e gjobave sesa dicka qe drejtuesit te mesojn. Veprim arbitrar me duket.

  • I sheh idiotat, njeri pas tjetrit me semafor te kuq! Se mos bejne ndonje frene, sadopak? Fare!