Keqtrajtimi, ndjenjat e margjinalizimit dhe mungesa e arsimit dhe punësimit i shtyjnë evropianët e rinj në prag të një krize të shëndetit mendor, thotë një studim i ri nga ‘Eurofound’.

Eurofound është Agjencia e BE-së për përmirësimin e kushteve të jetesës dhe të punës. Sipas studimit, Suedia (41%) kryeson listën e të rinjve “në rrezik të depresionit” bazuar në udhëzimet e OBSH, pasuar nga Estonia (27%) dhe Malta.

Në nivelin e përgjithshëm të BE-së, 14% e të rinjve janë në rrezik të depresionit. Katër për qind e njerëzve ndërmjet moshës 15 dhe 24 vjeç tashmë vuajnë nga depresioni kronik.

Të rinjtë përballen ende me sfida të konsiderueshme në Evropë: 14% janë në rrezik të depresionit, ka një ndarje gjinore në normat e rimëkëmbjes dhe 3 nga 10 fëmijë janë në rrezik varfërie në 2016.
Raporti përdor të dhënat e Anketës Evropiane të Cilësisë së Jetës (EQLS) nga viti 2016, dhe të dhënat ekzistuese nga niveli kombëtar dhe evropian. Ajo thekson ndikimin e krizës ekonomike në të rinjtë.

(n.b/BalkanWeb)

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb