Shumë kohë më parë dyer dritaret bëheshin prej materialeve si druri ose hekuri. Më pas filluan të përdoren edhe alumini dhe familje të tjera të polimereve për shkak të përpunimit më të lehtë mekanik.

Shpesh thuhej se kornizat e aluminit nuk janë kaq të mira kur bëhet fjalë për izolime termike apo akustike gjë që e cila nuk zë më vend në ditët e sotme! Progresi në zhvillimet teknologjike dhe kërkimet e vazhdueshme kanë çuar në krijimin e kornizave prej alumini me izolim mjaft të lartë termik.

Alumil është e para kompani në vend që zhvillon dhe prodhon sisteme prej alumini tejet të sofistikuara të cilat në bashkëveprim me materiale izoluese si poliamidet, ofrojnë nivele mjaft të larta izolimi termik duke reduktuar dhe parandaluar tejkalimin e temperaturave të jashtme brenda ambjenteve të brendshme apo anasjelltas.

Për këtë arsye dyer dritaret e izoluara termikisht kursejnë më shumë energji pasi reduktojnë transmetimin e temperaturave të padëshiruara që vijnë nga jashtë në çdo stinë të vitit. Për më tepër, për shkak të përdorimit të gominave si dhe guarnicioneve të avancuara për sa i përket hermeticitetit bëhet i mundur parandalimi i erërave.
Në një banesë mesatare dyer dritaret zënë deri në 20 apo 30 % të sipërfaqes që e mbulojnë atë duke ofruar dritë, siguri dhe qetësi. Duke qenë në kontakt të drejtë për drejtë me mjedisin e jashtëm ato gjithashtu shkaktojnë humbje të konsiderueshme të energjisë termike.

Në rast se nuk i kemi të izoluara termikisht athere mund të themi se humbjet e energjisë termike në masën 20 % deri në 30 % na shkaktohet nga dyer dritaret e cila përkthehet në më shumë nevojë për energji elektrike për ngrohje ose ftohje gjë që rëndon në xhepat e secilit.

Meqenëse dyer dritaret janë po aq të rëndësishme sa çdo komponent tjetër për banesat dhe ambientet e brendshme duhet ti zgjedhim ato me kujdes.
Për këtë arsye Aumil ju vjen në ndihmë duke ju pajisur me më shumë informacione rreth sistemeve te izoluara për dyer dritare në faqen zyrtare të www.alumil.al
Zgjidhni tani përmes një gamë të gjerë sistemesh termike për dyert ose dritaret tuaja që kursejnë më shumë energji dhe thojini jo faturave të larta të energjisë elektrike.

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb
Etiketa: