Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

GREQI-Kryeministri grek, Aleksis Cipras tha se marrëveshja e arritur midis Maqedonisë dhe Greqisë për emrin është marrëveshje e mirë dhe se e njëjta përfshin kushtet e palës greke, ‘erga omnes’ me ndryshimet kushtetuese. Për ta informuar rreth marrëveshjes, Cipras takoi Presidentin grek, Prokopis Pavlopulos. “Është arritur marrëveshje që ruan...

SHKUP-Është arritur marrëveshja mes Maqedonisë dhe Greqisë për çështjen e emrit. Gjatë një deklarate për mediat, kryeministrit i Maqedonisë, Zoran Zaev tha se duke nisur nga sot Maqedonia do quhet Republika e Maqedonisë së Veriut. “Sot është një ditë me e mirë për Maqedoninë, më shumë perspektivë dhe ditë...

Pas një maratone disa mujore bisedimesh mediat greke raportojnë se është arritur një marrëveshje për emrin ndërmjet Maqedonisë dhe Greqisë. Republika Veriore e Maqedonisë është emri për të cilin janë dakorduar të dy kryeministrat, ndërsa marrëveshja ndërmjet dy vendeve, Zaev dhe Cipras do ta nënshkruajnë gjatë kësaj fundjave, me...