Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

Ndërtesa me pemë, një xhungel e vogël në mes të Torinos

Një xhungël e vogël në zemër të Torinos. Kjo ndërtesë, me 63 apartamente i ngjan më shumë shtëpive mbi pemë sesa pallateve të qytetit dhe janë realizuar nga projekti ’25 verde’ i arkitektit Luciano Pia.
Ato që rrethojnë strukturën janë 200 pemë, nga 30 specie të ndryshme, të cilat prodhojnë një sasi të madhe oksigjeni dhe arrijnë të sigurojnë një mikroklimë ideale në brendësi të ndërtesës.
(da.xha/BalkanWeb)


Komente ( 2 )

  • Elbasani+ prizereni

    Po me te vertete nje pallat shume i bukur une jetoj ne torino prei shume vitesh e ky pallat eshte afer lumit “po” parco Valentino ….eshte pallat super…arkitekt e shqiperise dhe ju konstruktor merrni shembull …jo si ato kulla qe ndertoni kudo pa pike shitje ne shqiperi ngjajne tamam si periferite e milanos e te romes pallate skandaloze e sidomos ne tirane

  • Ide shume interesante, te gjitha ndertesat e reja duhet te projektohen ekologjike dhe me gjelberim.

    Keshtu do permiresohej shume jetesa, sidomos ne qytetet e ngarkuara dhe metropolet…