Anëtarët e Këshillit të Sigurimit të OKB-së përsëritën mbështetjen e tyre të plotë dhe unanime për procesin e paqes në Kolumbi dhe nënvizuan rëndësinë e trajtimit të pasigurisë në vend.

Në një deklaratë për shtyp, këshilli 15 anëtarësh theksoi gjithashtu rëndësinë e sigurimit të zbatimit gjithëpërfshirës të marrëveshjes së paqes të vitit 2016.

Anëtarët e këshillit thanë se mirëpritën përparimin e mëtejshëm në zbatimin gjithëpërfshirës të marrëveshjes së paqes, duke përfshirë zhvillimet e rëndësishme në reformën e plotë rurale.

Në deklaratë, anëtarët përsëritën se “trajtimi i pasigurisë mbetet jetik për konsolidimin e paqes në Kolumbi”.

Ata theksuan se miratimi dhe zbatimi i një politike publike për çmontimin e grupeve të armatosura të paligjshme dhe organizatave kriminale do të ishte një hap i rëndësishëm drejt reduktimit të dhunës.

Ata përshëndetën shpalljen nga qeveria kolumbiane për një armëpushim gjashtëmujorë me grupet e armatosura dhe shpresuan se realizimi i tij do të kontribuojë në paqen gjithëpërfshirëse në vend.

Anëtarët e këshillit ripohuan se janë të përkushtuar të vazhdojnë të punojnë ngushtë me Kolumbinë për të mbështetur zbatimin gjithëpërfshirës të marrëveshjes së paqes dhe mbështetën fuqimisht përpjekjet plotësuese të Misionit Verifikues të Kombeve të Bashkuara në Kolumbi.

Srsg Clombia

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb