Një burrë gjeti një unazë të shkollës së mesme të vitit 1948 dhe ia ktheu familjes që e humbi 73 vjet më parë.

Michael Shealy tha se e gjeti unazën e klasës së shkollës së mesme wilson të vitit 1948 ndërsa përdorte detektorin e tij metalik gjatë një udhëtimi familjar në Rogers.

Shealy tha se emri i shkollës, viti në unazë dhe inicialet e gdhendura AHC e lejuan atë të identifikonte pronarin e saj si Art Cooksey, një i diplomuar në Wilson i cili vdiq në 2016.

Shealy kontaktoi familjen e Cooksey dhe pesë javë pas zbulimit ai ishte në gjendje t’i dorëzonte personalisht unazën e humbur prej kohësh, vejushës së Cooksey, Margery, 91 vjeç, dhe fëmijëve të rritur të çiftit.

“Unë me të vërtetë kurrë nuk e kam parë unazën më parë, sepse kur ishim të martuar ai nuk e kishte. Ai tashmë e kishte humbur atë,” tha Margery Cooksey për WKBN-TV.

Familja tha se ishte e befasuar dhe mirënjohëse që iu kthye unaza.

“Është një histori interesante, sepse kushdo që mendon se do të gjesh diçka 73 vjet më vonë dhe se ne do të ishim ende pranë”, tha Margery Cooksey.

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb