Facebook në tremujorin e parë të vitit 2022 ndërmori veprime për 1.8 miliardë përmbajtje spam, nga 1.2 miliardë në tremujorin e katërt të 2021, por edhe në 21.7 milionë përmbajtje dhune, nga 12.4 milionë në tremujorin e katërt të 2021.

Kompania e shpjegon këtë në raportin e saj periodik për zbatimin e standardeve të komunitetit, duke specifikuar se rezultati është për shkak të “përmirësimit dhe zgjerimit të teknologjisë së sensorit proaktiv”.

Në Instagram, nga ana tjetër, në të njëjtën periudhë, kompania veproi në 1.8 milionë postime me përmbajtje droge, nga 1.2 milionë krahasuar me tremujorin e katërt të 2021 dhe gjithashtu pa një rritje në shkallën e zbulimit proaktiv të përmbajtjes ngacmuese dhe ngacmimet nga 58.8% në TM4 2021 në 67% në TM1 2022.

“Me kalimin e viteve ne kemi investuar në teknologji për të përmirësuar mënyrën se si mund të zbulojmë përmbajtje që shkel standardet e komunitetit. Me këto përparime ne e dinim se do të bënim gabime, kështu që ishte po aq e rëndësishme të investonim në përsosjen e politikave tona, aplikacionit tonë dhe mjeteve tona që u japim përdoruesve, ”shpjegon Guy Rosen, VP i Integritetit.

Kompania njofton gjithashtu raportin e Transparencës për gjashtë muajt e fundit të 2021, i cili tregon se kërkesat për të dhënat e përdoruesve nga qeveria globale janë rritur me 2% nga 211,055 në 214,777. Nga vëllimi i përgjithshëm, Shtetet e Bashkuara vazhdojnë të dorëzojnë numrin më të madh të aplikimeve, të ndjekura nga India, Gjermania, Franca, Brazili dhe Mbretëria e Bashkuar. Në periudhën e konsideruar, ai gjithashtu identifikoi 38 ndërprerje të shërbimeve të Facebook në 12 vende, krahasuar me 62 ndërprerje në 17 vende në gjysmën e parë të 2021. (ANSA/BalkanWeb).

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb