TIRANE

Gent Ibrahimi, kreu i Këshillit të Lartë të Prokurorisë i pranishëm sot gjatë takimit prezantues të dokumentit metodologjik “Monitorimi i Integritetit Gjyqësor”, u ndal te reforma në drejtësi. Ibrahimi tha se një rrugë tashmë e përdorur në Shqipëri është ndërhyrja legjislative dhe se magjistratët po kontrollohen intensivisht.

“Ky është një instrument për të monitoruar reformën e drejtësise duke garantuar integritetin e sistemit të drejtësisë. Magjistratet e vendit kalojnë në kokën e gjilpërës si asnjë sistem tjetër. Shoqëria civile duhet të bëhet faktor, të monitoroj zbatimin me reformave kyçe për vendin. Detyra e shoqërise civile duhet të angazhoje sa më shumë projekte për të monitoruar aspekte të veçanta të zbatimit të reformës në drejtësi. Ky dokument është konsultuar me shumë aktorë duke ofruar instrumentin e nevojshëm për monitorimin e reformës në drejtësin.

Ky projekt ka përfshire gjithë aktoret të drejtesisë.Ky eshtë nje instrument për të monitoruar reformën e drejtësisë duke garantuar integritetin e sistemit të drejtësisë. Magjistratet e vendit kalojnë në kokën e gjilpërës si asnjë sistem tjetër. Shoqëria civile duhet të bëhet faktor, të monitorojë zbatimin me reformave kyçe per vendin. Detyra e shoqërise civile duhet të angazhojë sa më shumë projekte për të monitoruar aspekte të veçanta të zbatimit të reformës në drejtësi. Ky dokument është konsultuar me shumë aktorë duke ofruar instrumentin e nevojshëm për monitorimin e reformës në drejtësi.”-tha ai.

(Balkan Web)

 

 

 

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb