Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |
Lajme
Grupet
Rezultatet
Kalendari
RUSI 2018
14:00

Angli - Panama

RUSI 2018
17:00

Japoni - Senegal

RUSI 2018
20:00

Poloni - Kolumbi


Projekti i Teatrit Kombëtar është plagjiaturë? Ja çfarë zbulon regjisori (FOTOT)

teatri kombetar

TIRANE- Një ditë pasi kryeministri Edi Rama prezantoi projektin për Teatrin e ri Kombëtar, veper e arkitektit danez, Bjarke Ingels, dalin dhe zërat e parë se bëhet fjalë për plagjiaturë.

Deklarata e fortë bëhet nga regjisori Kastriot Çipi, i cili thotë se, projekti i Ramës për TK është në fakt projekti i studios ukrainase Forma, fitues i çmimit të tretë (pra i skualifikuar) në konkursin për Operan e Busanit në Korenë e Jugut”.

Po të shihni projektin e studion ukrainase dhe ta krahasoni me veprën e arkitektit danez, mund te gjeni ngjashmeri, por nëse ajo është plagjiaturë, i takon ekspertëve të vendosin.

Projekti i TK
projekti 5

projekti 4

projekti 0

projekti 3

projekti 2

projekti 1

Statusi i Çipit
projekti status
Plagjiaturë e arkitektit danez apo paljaçatë e pushtetit? Projekti i Ramës për TK është në fakt projekti i studios ukrainase Forma, fitues i çmimit të tretë (pra i skualifikuar) në konkursin për Operan e Busanit në Korenë e Jugut. Shikojini fotot dhe gjykoni vetë!
Faleminderit për zbulimin Ervin Goci!
65

56
Faqja e studios Forma dhe projekti:
http://www.formaarchitects.com/projects.php?i=56
(m.a/BalkanWeb)


Komente ( 3 )