Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

Sëmundjet që mund t’ju prekin sipas muajit tuaj të lindjes

images

Sipas studimeve të fundit muaji i lindjes mund të ndikojë në sëmundjet që do t’ju prekin gjatë jetës. Ndryshimet sezonale në rrezet ultravjollcë, nivelet e vitaminës D dhe viruset, të cilët janë më të zakonshëm në dimër, mund të ndikojnë në zhvillimin e fetusit, sipas ekspertëve.
Shkencëtarët nga Universiteti i Aicante kanë shpërndanë 27 sëmundje kronike sipas muajt të lindjes.
Janar
Meshkujt e lindur në janar do të preken nga ulçera në stomak dhe dhimbjet e shpinës. Femrat e lindura në këtë muaj o të preken nga migrena, problemet gjatë menopauzës dhe sëmundjeve të zemrës.

Shkurt
Meshkujt e lindur në muajin shkurt do të preken nga problemet me tiroidet, problemet e zemrës dhe artriti. Femrat e lindura në këtë muaj do të preken nga artriti, problemet me tiroidet dhe mpiksja e gjakut.

Mars
Meshkujt e lindur në muajin mars do të preken nga problemet me shikimin, zemrën si edhe astmën. Femrat e lindura në këtë muaj do të preken nga artriti, reumatizma dhe konstipacioni.

Prill
Meshkujt e lindur në muajin prill do të preken nga probleme si astma, osteoporoza dhe problemet e tiroides. Femrat e lindura në këtë muaj gjithashtu do të preken nga osteoporoza,tumoret dhe bronkiti.

Maj
Meshkujt e lindur në muajin maj do të preken nga depresioni, astma dhe diabeti. Femrat e lindura në këtë muaj do të preken nga alergjitë kronike, osteoporoza dhe konstipacioni.

Qershor
Meshkujt e lindur në muajin qershor do preken nga problemet e zemrës, sytë dhe bronkitet kronike. Femrat e lindura në këtë muaj do preken nga artriti, reumatizma dhe humbja e kontrollit.

Korrik
Meshkujt e lindur në muajin korrik do të preken nga artriti, astma dhe tumoret. Femrat e lindura në këtë muaj do të preken nga dhimbjet kronike të qafës, astma dhe tumoret.

Gusht
Meshkujt e lindur në muajin gusht do të preken nga astma, osteoporoza dhe problemet me tiroidet. Femrat e lindura në këtë muaj do të preken nga artriti, reumatizma dhe mpiksja e gjakut.

Shtator
Meshkujt e lindur në muajin shtator do të preken nga astma, osteoporoza dhe problemet me tiroidet. Femrat e lindura në këtë muaj do të preken nga osteoporoza, problemet me tiroidet dhe tumoret.

Tetor
Meshkujt e lindur në muajin tetor do të preken nga problemet me tiroidet, osteoporoza dhe migrena. Femrat e lindura në këtë muaj do të preken nga kolesteroli i lartë, osteoporoza dhe anemia.

Nëntor
Meshkujt e lindur në muajin nëntor do të preken nga problemet kronike të lëkurës, zemrës si edhe problemet me tiroidet. Femrat e lindura në këtë muaj do të preken nga konstipacioni, sëmundjet e zemrës dhe venave.

Dhjetor
Meshkujt e lindur në muajin dhjetor do të preken nga problemet me shikimin,
depresionin dhe sëmundjet e zemrës. Femrat e lindura në këtë muaj do të preken nga bronkitet kronike, astma dhe mpiksa e gjakut.


KOMENTO

*E-mail nuk do te publikohet.
Komenti juaj do publikohet brënda 3 orëve , nëse përdorni fjalor ofendues , komenti nuk do të publikohet nga moderatori .